• Indigo
    Neked is van némi igazságod, de _nem_ pont a kalózkodás mellett érveltem, bár lehet hogy úgy jött le. Én magamból indulok ki, mert én pl megveszem a filmet/zenét/játékot, ha nekem valóban tetszik. Megnézem, meghallgatom, kipróbálom, és ami megtetszik és számomra értéket képvisel, azokat megveszem - bár más topikokat olvasgatva lehet hogy csak én vagyok ilyen hülye... Pl eleve nem veszek olyan filmet, amit előtte ne láttam volna moziban vagy warez verzióban, zenénél dettó, mert nem szeretem a zsákbamacskát. És megnéztem már soktucat filmet otthon kalózverzióban, amiket szerinted meg kellett volna hogy vegyek, mert ellenkező esetben szerencsétlen operatőrök meg rendezők éhenhalnak, de nem vettem meg, mert nem tetszettek - lényegében ezzel is értékelem az adott produkciót.

Az egyszerű buta fogyasztók valóban probléma, bár nagy részüknek gondolom tehetsége ($) sincs rá, hogy megvegye a filmet vagy zenét. Ha így nézzük a jogtulajdonost nem éri "veszteség", mert nem úgysem kapna egy fillért sem a kalózkodóktól. Ez persze bosszantó lehet az előadóknak vagy a készítőknek, de ez van...

Amúgy nem emlékszem, mi volt a DR-es balhé?