• Morden23
    "Zenész éljen meg koncertekből"

Ez még esetleg igaz is lenne. Bár az alapvető probléma az emberek hozzáállásában is keresendő.

"játékból csináljanak online"

Aha, jó. Először is, nem minden játéktípusból lehet online-t csinálni, másrészről pedig az MMO-k piacának 53%-át birtokló World of Warcraft is 8 millió felhasználót hoz, aki FIZET. Szerinted ha letöltöd az online játékot, és tört szerveren játszol, az mennyit hoz?

"filmből meg olyant amiért érdemes egy mozijegy árát kiadni"

Ízlés kérdése, hogy kinek milyen film jön be, én sosem fizetnék a Blade-ért, de bármikor rohannék a moziba egy Lynch-filmért. Amúgy nem pont te mondtad egyszer régebben, hogy semmi pénzért nem mennél el moziba?

És mellesleg: minden szemét filmet letöltenek, minden szar zenét letöltenek, minden ócska játékot letöltenek. A warez nem minőségi javulást hozott, hanem éppen ellenkezőleg.
    Tehát megy a sirám, hogy legyen minden igényes, de közben az igénytelen szart is úgy fogyasztják, mint a cukrot? Ez nem "online tiltakozás" meg "meggyőződés" meg "elvek" címszóba esik, hanem úgy hívják: fogyasztás.

"Talán mondj egy együttest, filmet vagy játékot ami azért lett anyagi bukás mert a net-ről sokan leszedték ingyen."

Nézz be az SzFE-re, esetleg menj el valami igénytelen rockkocsma kisszínpadához. Hogy is lehetne példát mondani? Nem arról beszéltem, hogy egy nagymúltú, híres zenekar hirtelen éhen hal, hanem "pályakezdő" szócskát használtam. Ilyenekről akarsz hallani? Tájékozódj: tele van velük a padlás.