• kvp
    "Nem úgy van, hogy csak a monitorban dekódolódik? Én már nem igazán tudom követni a HD körüli kaavrásokat, de úgy rémlik a HDMI-t azért erőltetik, mert az azon keresztülmenő videojel kódolt.
    Mindegy, legfeljebb majd a bittorrent áruházban vásárolunk."

Eloszor ki kell tomoriteni, arra a monitor nem kepes. (kiveve a sony bravia tv-ket) Tehat a gep beolvassa a filmet, dekodolja, kitomoriti, visszakodolja es elkuldi a monitornak. Az dekodolja es megjeleniti. A lenyeg, hogy a kitomoritett anyag ne menjen at kodolatlanul. Mivel a windows nem egy fix dekoder+kitomorito+encoder chip ezert vedeni kell az adatokat az ellopas ellen. A dekodolast valoszinuleg meg a cpu vegzi, a kitomoritest mar a videokartya, mig a visszakodolast a hdcp chip. A dekodolas es a visszakodolas kozott siman el lehet lopni az adatokat. Ez ellen talaltak ki a vista vedelmi rendszeret.

Szerintem egyebkent jelnelgi formajaban el van rontva. Ha nincs titkositott rendszermemoria (es jelenleg nincs), akkor semmit sem er, mert a dekodolo kulcsot el lehet lopni a memoriabol. (igy tortek meg az elso hddvd-ket is)

Mind mondtam megoldas lenne a hdmi kodolast vegzo hdcp chipbe rakni egy komplett hd dekodert. Igy a gepnek csak oda kellene masolnia a kodolt es tomoritett adatokat a kartyara, es az dekodolna, kitomoritene, es megjelenitene a kepet. (igen a videokartyarol jonne az audio jel is) A dolog hatranya, hogy ekkor sem a cpu sem a videokartya gpu-ja nem segithet a hd dekodolasban. (draga, de teljesen platformfuggetlen es sokkal biztonsagosabb megoldas lenne, a microsoft inkabb kitalta ezt)