Morden23#26
"Véleményem szerint ez akkor is szórakoztatóbb tud lenni, mivel ez pont az ember kedvét "lesi", hogy pont mit is szeretne abban a pillanatban, szinte határok nélkük, nem próbálja sugallani, leírni (mint a történetek, az adott törvények, határokon belül), hogy mit is kellene, hogy akarjon. Ha jól értettem a játékfejlesztőknek a próbálkozásait újabban akkor úgy látom, hogy próbálnak a minél kevésbé kötött, mély történet-vonalú világokat alkotni, inkább a szabadabb (mátrix :) szerû világok felé kacsintgatnak"
Hát Psishock, szerintem meg ez az, amit láttatni szeretnének a játékfejlesztők. Én a mai játékokban nem a húdenagy szabadságot veszem észre, hanem azt, hogy tetszetős grafikai effektekkel akarják átverni a szemünket, de közben a lényeg ugyanaz. Ja, hogy manapság már nem folyosó van, hanem az egyik oldalon hegy meg dzsungel, a másik oldalon tenger? Ez attól még ugyanúgy egy folyosó, csak éppen "más színűek" a falak.
Egy szó, mint száz: nem azzal vitatkozom, hogy a szabad játéktér érzése rossz, hanem azzal, hogy az üres játéktér érzése rossz.
Nem annyira jó az MMO-kkal hasonlítgatni, mert őszintén, ki játszana egyedül egy World of Warcraft-tal? Multiban biztos élmény, de egyedül egy történettelen, unalmas, érdektelen valami lenne. De példának mondhatnám a CSÉ-t is, ami egyedül, botokkal játszva nem mutat sokkal magasabb élvezeti szintet, mint a Pasziánsz vagy a Fekete Macska.
Ergo megértem, amit mondasz, és ha úgy lenne, ahogy leírod, akkor egy szavam sem lehetne (és senkinek sem).