sirGalahad#21
Az lehet hogy vizuális lények vagyunk, de továbbra is kitartok amellett,hogy a grafika másodlagos kérdés a tartalom mögött. / ez a mániám.. /
Példaként hoztad fel az olvasást, a könyvet... Csak részben van igazad.
Lehet hogy elképzelem a leírt "világot",de nem attól érzem jól magam egy regény olvasása közben mert ultrarealisztikusan magam elé vizionálom a környezetet; hanem azért mert -elképzelem valamilyen szinten- aztán BELEÉLEM magam !
Magával ragad a fordulatokban gazdag történet,a cselekmény.
Egy-egy leírást olvasva csak az aktuális részt képzeled el, pl: egy táj,egy helység,egy tárgy. De nem attól fog rádtörni az orgazmus,hogy idézlek: "adva van egy "világ" a szabályokkal, történet nélkül és gyakorlatilag itt "kell" az embernek boldogulnia, szórakoznia".
Sims példa pedig helytelen pont a grafikai oldala miatt. Egy élet-szimulátor,amelyben pont az a lényeg hogy mit tudsz kihozni belőlle,tehát milyen tartalommal töltöd meg: barátok,kapcsolatok,munka,pénz,siker..
MMO ? Ott sem a grafika adja a lelkét a játéknak... ez szerintem azért egyértelmű.
/ ha majd 25 év múlva projectorral kivetített 3D-s játékokat játszunk,sisakban,szemüvegben; úgy hogy közben esetleg érezzük még az illatokat is,akkor fogjuk majd feleslegesnek érezni a valós életet,mert minek éljek, ha a "mátrix"-ban sikeresebb vagyok? De ez már filozófia.../
Szóval szerintem csak minimálisan igaz amit leírtál;nyilván jól esik a szemnek és a léleknek ha egy játék grafikailag megüti a minimális szintet.
De azért a játékélményt nagyobb részben a történet és a cselekmény,cselekvés mibenléte adja.
De mi is az a minimális garafikai szint?
Ez természetesen egyénenként változó... Vannak kevésbé fantáziadús-képzeletdús emberek, nekik nyilván nagyobb szükségük van a környezet részletesebb grafikai megjelenítésére.
Míg másoknak ez csak egy "háttér" , melybe a történet fonala van belehelyezve.
Ne értsd félre, én is szeretem ha egy game jól néz ki... de csak ez--> a grafika<-- nem visz el egyetlen játékot sem a vállán.
Kell hozzá a megfelelő történet.
Véleményem természetesen szubjektív, valszeg én a fantáziadúsabb csoportba tartozom; mert nekem a grafika másodlagos.