The Great Escape
  • Dexantreal
    #6
    Az milyen volt?

    Amúgy nem a tiszteknek csak, hanem az egész szökő specialistát hurcolták ide. Ám ettől függetlenül szerintem nyugodtan bánhattak volna velük embertelenül is. A tiszteket is beleértve. Úgy értem, hogy megannyi koncentrációs tábor volt a második világháborúban a németeknél és semelyik se tett kivételt az ott lakókkal; kihasználták, zsákmányolták őket, aztán irány a gázkamra. Vagy egyből megölték és azt mondták, hogy különleges bánásmód. Ebben a táborban meg csak egy kis magánzárka részleg volt és még, akkor se büntették meg a végén visszatérő Hills (ha így írják a nevét :S), amikor ő részt vett a tömeges szökésben és kis híján átszökött Svájcba. Visszajött és a németek csúnyán néztek rá, aztán magán zárkába dugták és az őrök hallgathatták megint a labda pattogását.
    Más helyen legalább tízszer kinyírták volna ezért és felélesztették volna.


    Szóval nem értem, hogy miért nem bántak így velük :S, hiszen semmi értelmet, hasznot nem láthattak bennük, csak azt, hogy potenciális veszély források, mivel szökő specialisták és, ha kiszöknek, akkor megpróálják őket összezavarni, vagy mi és hazajutni.

    Ennek ellenére jó film, csak mégegyszer ismétlem: nem értem, hogy miért voltak olyan "barátságosak" velük. Igaz, eleve nem egy kivégző tábor volt ez, de hát... na mindegy.


    Sry, csak kicsit belegondoltam ebbe, hogy miért is nem volt így, meg úgy.