Morden23#4
Az alapvető probléma ezzel az, hogy te most egy nagyon szűk rétegre gondolsz. Az mp3 nem csak a warez miatt terjedt el, hanem azért, mert
1. kiadták az mp3-lejátszó discmaneket
2. kiadták az mp3-lejátszókat
Na most tény, ami tény, hogy aki nagy mozgásban van (akár iskola, akár munka, akár azért, mert kőgazdag, nemdolgozó és állandóan rója a Bahamákat), annak egyszerűen NEM PRAKTIKUS az audioCD. Semmi rosszindulat, rosszakarás meg kiadók elleni lázadás nincsen ebben (mármint ilyen szempontból).
Személy szerint sem annak nem örülnék, ha az autóm lenne tele cédékkel (amikre amúgy is remek hatással van a kocsiban szaladgálás, össze-vissza karcolódás stb.), sem annak, ha egy, az mp3-lejátszómnál nagyságrendekkel nagyobb discmannel kéne rováznom az utcán.
Ha valaki megvesz manapság egy zenei CD-t, annak két oka lehet szerintem:
1. Ajándék (azért valljuk be, csak egy bizonyos körön kívül ordenáré taplóság egy noname cd-t nyomni valakinek a kezébe, filccel ráírva, hogy "ZENE")
2. Riszpekt az adott zeneszerző/együttes irányába, tehát azért, hogy "nekem meglegyen" az érintett zenei kiadvány (én pl. imádom a Pink Floyd-ot, az összes CD-jük megvan itthon eredetiben, de ettől függetlenül a gépemen is megtalálhatóak)