• Tyberius
    #30
    A Microsoft nem lopta a DOS-t, hanem vette.
    A GUI-t meg az egeret mindketten a Xeroxtól lopták... habár inkább kukázták, ugyanis a Xerox csak ült a mérnökein, nem láttak fantáziát egyik újításban sem, így aztán nem csoda, hogy Palo Altóból idővel szétrajzottak a mérnökök, és hol kötöttek ki? Bizony, Gates és Jobs ölelő karjaiban. Többek között.
    A Microsoft hosszú utat tett meg, szerintem az XP-nek már egészen oprendszer formája van... persze sok Linux és Mac fanboy még mindig a win95 és 98 hibáit rója fel a Microsoftnak. Nekem amióta XP-m és rendes, többé-kevésbé minőségi (olcsóság is szempont azért) alkatrészekből összerakott gépem van, azóta nem láttam fagyást/kékhalált, nem kell buherálni (de ha akarom, akkor lehet), barátságos és jó teljesítményt ad. Ki kívánhatna ennél többet egy számítógéptől?

    Mellesleg a Microsoft, bár nem vallja be, de a piaci sikerét éppen azzal alapozta meg, hogy hagyta, hogy az emberek ellopják a programjait, és mindenféle szutyok gépekre is feltelepítsék, hiszen így mindenki az ő termékeiket ismeri meg, míg az Apple erősen lekorlátozta a szoftverei terjeszthetőségét azzal, hogy a hardverrel egy egységbe foglalta. Így még ha sokak szerint jobbak is az Apple szoftverei, akkor is a Microsoft kerül ki győztesen piaci elterjedtség szempontjából. Amit én nem is bánok. Így mennek a dolgok a kapitalizmusban...