• zzebi
    #17
    A Microsoft-nak elismerten mas az uzletstrategiaja, mint az Apple-nek.
    Mig a Microsoft a kezdetektol fogva meglevo otleteket fejlesztett tovabb (ha mashogy nem ment, akkor a fejleszto ceg felvasarlasaval), az Apple viszont mindig innovativ volt es egy csomo nagy ujdonsagot ok futtattak be (pl. grafikus felhasznaloi felulet, eger).

    Mindezek mellett valojaban mindket ceg szoftverceg. A Microsoft-nal ez annyira nem meglepo, de az Apple-nel talan nemi magyarazatot igenyel.
    Az Apple-nek nincs sajat hardver gyara, tehat mindent kulso cegek elpitenek neki meglevo mainstream alkatreszekbol. Az Apple termekek hardvereben semmi extra nincs. Amitol sikeres megis a ceg a Microsoft mellett, hogy a szoftveruk viszont lenyegesen felhasznalobaratabb, es azonos platformon (Intel hardveren) ugyanolyan jol, ha nem jobban teljesit, mint az MS tarsa.

    Igazabol szinte csoda, hogy az Apple sikeres tud maradni a hatalmas MS gorilla mellett, de ennek inkabb orulni kene, minthogy szidni oket. Az Apple igazi alternativa, sot a mezei felhasznaloknak szinte az egyetlen alternativa az MS mellett (marmint az amerikai arak mellett).

    Azekutan nem csoda, hogy a milliard dollaros szoftver-fejleszteseket szabadalmaztatjak es minden aron meg akarjak vedeni. Hiszen ebbol elnek...

    (Csak igy zarojelben: a Microsofnak a Vista fejlesztese kb 15-20 milliard dollarjaba kerult.)

    Vegszo: Ma mar mindent Kinaban gyartanak! :-)