Morden23#23
"> Ez remek, amit leírsz, hiszen tökéletesen mentesít mindenkit.
Szerintem pedig kb. ugyanarra gondolunk.
Amit mondtam, nem mentesít mindenkit, sőt! Azt írtam:
- nagykorú maga kell, hogy vállalja a felelősséget
- kiskorúnál szigorúbb törvények legyenek, és a szülőkre háruljon nagyobb felelősség"
Valami hasonló, igen :)
"Az pedig már társadalmi probléma amit írsz, hogy a szocio/pszichopaták "nem igazán vállalhatják a felelősséget a tetteikért". Ezek szerint ha valaki elmebeteg, akkor neki mindent szabad, csak mert a társadalmi "rend" úgy alakult, hogy "szegényekkel" szemben elnézőnek kell lenni?!? "
Nem, a társadalmi probléma az, hogy néhány hülyegyerek bekattanása meglepetésként éri a környezetét. A probléma az a rohadt nagy tolerancia, ami van manapság...
Dagadt vagy? Nem baj, normális
25 évesen szűz vagy? Nem baj, várod az igaz szerelmet
13 évesen egész nap a gép előtt ülsz? Nem baj, majd kinövöd
Minden reggel remegve mész a gimidbe, annyira gyűlölöd? Nem baj, biztos a többiek a faszok, nem te
Nincsen még mindig egy rohadt barátod sem? Nem baj, megintcsak: a többiek a faszok
Ezt a szülők oldaláról megértem, mert mindenki elfogult a saját porontyával szemben. De igenis figyelni kéne iskolákban, munkahelyen, a saját környezetünkben az ilyen emberekre. Nem törvények, rendeletek meg a karhatalom dolga az ilyesmi, hanem a társadalomé: attól, hogy csak 18 év felett vehetek erőszakos játékot, még nem lesz sem kevesebb, sem több ilyen erőszaktétel.
Egyszerűen rá kéne ébrednie az egész világnak, hogy igenis LEHET ÉS KELL valakire azt mondani, hogy "te nem vagy normális", "te beteg vagy", "fordulj szakértőhöz" és egyebek. Amikor ez nem történiok meg, lúzereket, szorongókat, depresziósakat, szociopaták és pszichopaták kis hadseregeit kapjuk, akik elkezdenek lövöldözni.