• sonicXX
    Ez a kutatási eredmény akármelyik, ezotériával komolyabban foglalkozó embert "nagyon mélyen megdöbbentheti" :). Ez nekünk nem újdonság. Aki éveken át figyeli a saját gondolati és egyéb folyamatait, az erre tök magától is rájön. Mint cikk és mint kutatás ettől függetlenül dícséretes, mert egy hajszállal megint közelebb kerültünk ahhoz, hogy az ezotériát bizonyos idő múlva egyféle tudományként fogják fel a maga definícióival együtt. És ennek örülök :)

Nekem például az arcmemóriám fotó-jellegű, 2 évtized után is felismerek gyakran olyanokat akiket az eltelt idő alatt egyszer sem láttam (27 éves vagyok ;). Arra már rájöttem, hogy ha elfog az érzés hogy egy illető arca ismerős, akkor 99% hogy láttam már valahol: egy iskolába jártam vele vagy egyszer 4 éve felszállt a HÉV-re amivel reggel mentem dolgozni (ilyenek is voltak már). Ilyenkor az is eszembe jut, hogy hol láttam az illetőt és évre be tudom lőni, hogy mikor. Néha elég félelmetes, vagy zavaró, hogy ennyi arcot raktároz el a fejem: olyan kicsit mintha fél Budapestet ismerném...