winnie#7
"És én még nem láttam olyan remake-et ami jobb lett volna az eredetinél."
múltkor valahol felsoroltam párat, amelyek közül tuti, hogy van jó pár ember, aki azt mondaná, hogy ez jobban tetszett, mint az eredeti. (kopi: oscar, vanilla sky, ring, bérgyilkosnő, utolsó emberig, tégla, ház a tónál, true lies, 3 férfi és egy mózsekosár, solaris, álmatlanság, éjjeliőr a hullaházban, hullázó kedélyek, nyomtalanul, ööö)
ezek közül sokaknak jobban tetszhet a cameron-féle film vagy a chris nolan-féle vagy a stallonés oscar. ízlés kérdése, nem vita tárgya.
viszont a remake alsóbbrendű dologgal azért szállnék vitába, mert azt honnan lehet tudni, hogy ha pajkos peti megcsinálja a remek szkript alapján az iszonyatosan jó halálos halált és utána jön darren aronofsky, aki meglátja a szkriptben azokat a lehetőségeket, amit az ifjú magyar rendező nem érzett meg és csinál egy oscar-díjas remake-et, akkor?
értsd: ha adott egy forgatókönyv, akkor honnan lehet tudni, hogy éppen azta rendezőt sikerült megnyerni a filmnek, aki a legjobban el tudja azt készíteni? biztos, hogy Wai Keung Lau-nál jobban nem lehet megcsinálni a szigorúan piszkos ügyeket? (scorsesenek nem sikerült, elismerem)