• gforce9
    Meglepő, hogy viszonylag jól fogy vállalati körökben, bár gondolom itt beletartoznak a szoftverfejlesztő cégek is, akiknek szinte "kötelező" megvenni, ha talpon akarnak maradni. Ezzel szépen lehet csinosítani a statisztikát :)

Egy olyan oprendszert aminek a s*ggén még ott a tojáshéj, 1 gépen letesztelni és az alapján véleményt írni... nos az az indexes cikk röhej véleményem szerint. Bár ugyanebbe a kategóriába tartoznak az vitáról áradozó írások is.

Én itthon kipróbáltam a pistát, gyorsabban futott a gépemen mint az xp.. igaz ette a procit meg a memóriát, dehát azért vettem a gépet, hogy ki legyen használva, ne pedig várjak a gépre, hogy nyíljon már meg az a k***a start menü, mint xp alatt oly sokszor. (2500+barton, msi k7n2 delta ILSR, 2x512DDR400 dualban, ati9800pro) Se a telepítés alatt, se utána nem volt gondom az általános alkalmazásokkal. Természetesen előtte utánanéztem, hogy a rendszerközeli progikból mi az ami megy vele (vírusirtó, cdíró progi, daemon stb...) Egyedül a hangkártyát nem ismerte fel alapból. Mondtam neki: keress a neten drivert hozzá! Keresett-talált, azóta hiba nélkül megy.
    A játékok tekintetében vegyes a kép. Valamit sehogyan se tudtam elindítani, hol a dx-et hiányolta, hol mást.. :) Valmi elindult, de laggos volt. Volt olyan is, ami gyorsabban futott mint xp alatt.
    A hangfelismerés egészen korrektre sikerült benne szerintem. Tetszett az új szervezésű startmenü, az intéző, az aero felület, ez utóbbi sokkal átláthatóbb kezelhetőbb mint az elődei.
    Az IE7 sokkal gyorsabb sztem, mint a 6, bár mondjuk ez nem érdem :D
    Ami nem tetszett az az, hogy túlságosan azt akarja a pista, hogy tároljam úgy az állományaimat, gondolkodjak olyan rendszer szerint, ahogy az MS szerint logikus. A start menü, az intéző is effelé mutat. Ez engem mindig is zavart már az xp-nél is.

Összességében, nekem személy szerint tetszik. Sok olyan apróság került bele, ami kifejezetten használhatónak bizonyult, bár tagadhatatlan, hogy van benne szemét is rendesen :)

Végülis mindegy, mert az enyém is csak 1 teszt ez alapján én biztos nem könyvelem el, hogy a pista kafa és nem írnék róla ez alapján egy áradozó cikket... Majd ha nem csak beta driverek lesznek alá, illetve a szoftvergyártók már a pistát is alapul veszik fejlesztésnél, akkor lehet ténylegesen objektív összehasonlító véleményt mondani akár az xp-vel akár más oprendszerrel szemben. Amikor kijött az xp azzal is volt nyűg rendesen, mindíg van. Átállást siettetni nem kell, ejj ráérünk arra még :)

Egyébként olyan gépet találni, amin az egyik oprendszer szépen fut, a másik meg valami oknál fogva szétfagy nem nehéz :)

Nem Wanek, nem neked írtam a fentieket, vedd úgy hogy ez az iromány itt sincs! Ne is reagálj rá mert nem érdekel.

A többiek kövezhetnek :) A további szép napot :)