• BiroAndras
    #122
    Próbálj meg a XIX. századnál később született írásokat olvasni. Tele van a net részletes, és közérthető leírásokkal minden témában.

    "Wikipédiabajnok! Nem érdekelnek a wikipédiás linkjeid. Hiteltelenek."

    Te nem vagy normális (bár ezt eddig is tudtuk). A wiki a legmegbízhatóbb forrás a neten. De nekem tök nyóc. Javasol más forrást, ami 1900 utáni.

    "Ha egy részecskét ki lehet mutatni, akkor mitől virtuális?"

    Nem lehet kimutatni, csak közvetetten (azáltal, hogy kölcsönhatásba lép a valódi részecskékkel). Ettől virtuális. Javaslom olvass utánna.

    "Egyelőre még az sincs feketén-fehéren bebizonyítva, hogy vannak fekete lyukak."

    Mivel ugye ahogy nevük is mondja feketék, és odamenni se tudunk, nem olyan egyszerű őket megfigyelni. Viszont közvetett bizonyíték számtalan van a létezésükre.

    "Az a bizonyos XIX. századi fizika nagyon jól működik."

    Kivéve amikor nem. Megint csak a művelődést javaslom. A kvantumfizika alapjelenségei : fotocella, feketetest sugárzás, színképvonalak. Ezek egyike sem magyarázható a klasszikus fizikával. És ezeken kívül van még rengeteg, amit később fedeztek fel. Pl. a az egyik legtutibb a kétréses kísérlet.

    "Pl. ha igaz lenne a Heisenberg féle határozatlanság, akkor nem is élhetnék, nem lenne a tárgyaknak stabil állapota, stb."

    Ismétlem : művelődj. Ha kicsit utánnaolvasol, rájössz, hogy a bizonytalansági reláció csak atomi szinten észlelhető, makroszkópikus méretekben elhanyagolható a hatása.