• strogg
    #11
    Egyetértek veled. Ám azt vegyük figyelembe, hogy egy bizonyos szint fölött beszól a politika. Legyen szó akármiről.
    A felvetésedre (miért az USA-ban köt ki sok OSS fejlesztő) a válasz szerintem eléggé profán. Az OpenSource kultúra a klasszikus hacker kultúrából nőtt ki. Olyannyira, h. gyak: ugyanaz, csak OpenSource közösség a neve :))))) Amit sajnálok, mert lehet hibásan nevezhetnénk őket Hacker közösségnek, de akkor legalább a média is megtanulná végre mit jelent a szó. Tehát: Az OpenSource közösség egy "ajándékozó kultúra". Ezt nem értik európában. (mondjuk nagyon oskan nem értik miért is jó érzés adni önzetlenül) Itt nem becsülnek meg, ha írsz OSS szoftvert. Tehát ha beleírod az önéletrajzodba, hogy GIMP fejlesztő voltál/vagy, akkor kb: annyi a súlya mintha azt írtad volna, hogy voltál orvosnál tegnap este :) Alapvetően európában az számít, hogy milyen papírod van. Én ezt "papír alapú társadalomnak" hívom. Roppantul nem az a fontos, hogy mihez értesz, és mit tudsz, hanem az, hogy miről van papírod. Ha megnézed az összes EU konform cuccost mindenről papír, rendelkezés,irányelv, stb. dominál. Ez a fő különbség. (szerintem)
    Mellesleg azzal is egyetértek, hogy főleg szóbeli fenyegetés a nyílt forrás támogatása. Ha komolyan gondolták volna, nem itt tartana az OpenSource európában.
    Márpedig váltig állítom, hogy életképes alternatíva.
    Nem flame szándékkal, mindössze tényleg csak közéredekű infóként. Teszteltem a suse 10.2-öt hétvégén. Nos fenomenális. Mindenkinek tudom ajánlani.