• bvalek2
    #40
    Először is szeretném megköszönni az SG-nek, hogy teret nyújt ennek a fórumbeszélgetésnek. Tényleg, máshol már ez egész hírt törölték volna. Tudom, hogy nagyon határon mozgunk, kérem a forum moderátorait, hogy bízzanak bennünk, a hozzászólók nevében beszélek. Igyekszünk korrekt, és tudományosan megalapozott állításokat tenni, és mellőzni a szélsőségeket. Szerintem nem térünk el a cikk témájától, ott is részletezve van az akkori politikai helyzet.

    Garga Pitic:

    Teljesen egyetértek veled. Nincs értelme azon vitázni, hogy mitől halt meg több ember, egyetlen ember halála is veszteség, és aki a halálát okozta, ugyanolyan gyilkos, mint aki milliókkal végzett. Azért mert Pinochet idejében "csak" 3000 embert öltek meg ártatlanul, attól ő még nem arányosan kevésbé rossz, mint Hitler vagy Sztálin. A számháborút különben Mao nyerné, Kínában 40 és 60 millió közé saccolják a halálos áldozatokat.

    A másik ok, amiért nincs értelme a nácizmus/fasizmus és a kommunizmus áldozatainak számát összehasonlítani, hogy a két ideológia egy tőröl fakad. Egy szarkasztikus példa: Az NSDAP magyar neve: "Német Nemzeti Szocialista Munkás Párt". Most cseréljük le a "Német"-et "Magyar"-ra, és hagyjuk el a nemzetit. Az eredmény: "Magyar Szocialista Munkás Párt". Azóta már a "Munkást" is elhagyták...

    Komolyabban, Mussolini először kommunista volt, aztán gondolt egyet, és fasiszta lett. Hitler is baloldalon kezdett. Sztálin pedig csodálta Hitlert, és tudni kell, hogy antiszemita volt, a zsidókat faji alapon deportálta Szibériába. Ebből a szempontból én nem látok különbséget Hitler és Sztálin között. A jelenlegi Izrael faji alapon deportálta a palesztínokat, furcsa ez egy olyan néptől, aki pont ettől szenvedett korábban. Ha már itt tartunk, a palesztínok pedig elmebetegek, gyerekeket kiképezni öngyilkos merénylőnek... Nem mondom, a szabadságért küzdeni kell, de így? Képzeljétek el, 48-as szabadságharcot, a magyar legények Bécsben a kávéházakban robbantják fel magukat. Elképzelhetetlen, ugye?

    A számháborúhoz még annyit, hogy tudtommal 1 millió magyar katona halt meg a második világháborúban. Általában 500 ezret szoktak tanítani, mert annyi származott a trianoni határokon belülről. De a teljes szám 1 millió, ebből is látszik, hogy a határon túli magyarok sokkal többet szenvedtek a hazájukért. Ebben nincs benne a 600 ezer legyilkolt zsidó és cigány, úgyhogy a teljes szám még nagyobb. Mivel a mi kultúránkban nem a származás dönt, hanem az számít magyarnak, aki annak vallja magát, ezért nyugodtan beszélhetünk 1 millió 600 ezer magyar áldozatról.

    Az egy külön téma, hogy az elnyomó rendszerek az intelligens emberektől félnek a legjobban. Ezért kellett Koroljovnak is szenvednie.