BiroAndras#44
Sajnos valóban még elég gyér a driver támogatottság, de azért annyira nem rossz a helyzet. Az XP-vel is hasonlóan volt.
"- 5.1 éppenhogycsak valami csodafolytán lehet bekonfigolni (rosszabb minöség!)"
Hát, a SB Audigy nekem se müxik, de az alaplapi AC97-et alapból felismeri, és megy is szépen 7.1-ben.
"- video kari > szevasz (értsd: nem megy)"
Nem tudom, neked milyen van, de az összes ATI kártyához, és majdnem minden NVIDIA is van driver.
"- alaplap > szevasz"
Nekem simán felismerte az MSI lapomat.
"de amit én kurvára nem értek azaz, hogy miért kell neki 2* annyi ram meg minden?"
Az új fícsörök tömege indokolja. Egyébként, ha belegondolsz, az XP megjelenésekor 128 mega volt az általános, most meg már legalább 512, de inkább 1 giga. Tehát relatíve sokkal kevesebb memóriával beéri a Vista.
"nem ez lenne a fö indok az uj OP rendszer fejlesztésére? hogy minél jobban optimalizált, keveset egyen, gyors legyen???"
Azonos fícsörök mellett igen, de a Vista nem csak egy optimalizált XP, hanem sokkal több. A fícsörök többsége nem olyan látványos, de azért vannak.
Néhány dologban még így is gyorsabb a Vista. Például a megjelenítés az Aero-val kevesebb CPU-t használ, mivel a GPU vett át egy csomó feladatot.