Morden23#34
"A többiről ne is beszéljünk, meggyőzni úgysem tudlak, mert benned már kialakult 1 kép a filmről amit úgysem tudok és nem is akarok megváltoztatni"
Amikor feltettem a kérdést, hogy "SZTED", azaz "szerinted mi a kvalitásbeli különbség", akkor talán arra lettem volna kíváncsi, hogy te miért tartod jó filmnek. Az egész hozzászólásod alatt három dolgot mondtál:
1. egyetértettél velem a negatívumokban
2. felhoztál még durvább negatívumokat (pl. könyv nem olvasása, nem megfelelő budget ecetera)
3. leszidtál engem, hogy miért hasonlítom az ultragagyi Doom-hoz
Tehát tulajdonképpen csak azt nem írtad le, ami engem érdekelt volna: hogy neked mi tetszik ebben a filmben, mi az a plusz, az a feeling, az az akármi, ami miatt meg fogod még akárhányszor nézni, de a DOOM-ot soha többé, mert abból hiányzott ugyanez. Ha megkérdezem, hogy "szerinted", akkor érdekel is a válasz, nem költőinek szánom.
"Mindazonáltal szerintem teljesen jól működik így a film."
Tessék. leírod, hogy szerined fasza a film, de nem fejted ki, miért, utána meg belekötsz saját magadba a soron következő mondattal:
"kifejetettem 1 előző AvP hír kapcsán, hogy Anderson nem tehet arról, hogy ilyen lett a film."
Tehát szar a film, ráadásul erről a rendező nem is tehet, de azért baszott elolvasni egy AvP könyvet, de ettől függetlenül szerinted jól működik, és még meg fogod nézni. Hm. Érdekes.
"a feszültség és az ALIEN/Predator filmek durvaságát is elvesztette a film"
Azok a filmek ezekről a dolgokról szóltak, nem pedig pár "alien-maskarában" rohangáló idiótáról. "Csak" azokat a dolgokat veszítette el az AvP, ami a szüleit kiemelte a szürke és unalmas szarok közül (és nem, nem elég az, hogy berakják a Giger által remekült megformált alien-t, és utána mindenki örüljön, mert azt hiszik, hogy ha egy filmbe "alien"-t tesznek, akkor az már kapásból olyan színvonalú is)
"Hmm érdekes egy hozzáállás annyi szent, én ilyet sose mondanák valakinek"
Pedig mondod. Például rögtön a kommentedben a DOOM filmre azt mondod, hogy ultragagyi. Namármost, ha valamilyen ember fizet az ultragagyiért (azaz szerintem ultragagyiért), akkor egyértelmű, hogy számomra annak az embernek szar az ízlése. Nem ugyanott tartunk? Dehogynem. Amúgy nem akartalak megsérteni, nekem is megvan az Event Horizon (attól függetlenül, hogy a Kaptárban szerintem Milla volt az egyetlen értékelhető), de attól még nem tetszik Anderson rendezése. Többek között az EH is szarul van megcsinálva, egy hozzáértőbb rendező kezében sokszor többet lehetett volna belőle kihozni (színészekkel, kellékekkel, díszlettel, CGI-vel a legkisebb baj sem volt).