• Balumann
    #177
    Zene az jó ötlet, de nem kell ahhoz ilyen zenékre lehangolódni, hogy lássuk milyen szar a légkör a sok autók, gázok meg szennyező anyagok miatt. És attól hogy mi ezt látjuk, nem fognak semmit csinálni ez ellen, mert valaki úgyis azt fogja mondani, hogy nincs semmi probléma, teljesen jó ez így...

    Én nem azt mondtam, hogy szüntessék meg az összes autót és minden bicajozzon. Az a probléma, hogy már akkor is autóba ül mindenki, faluban is, ha 5-6 utcára van a bolt. Pl. a Pesti dugókban az autósok kb. 40-50 %-a szerintem nem is megy olyan messzire, amit bicajjal nem lehetne kényelmesen megtenni.
    Ráadásul lassan van olyan, aki már 2 utcára lévő boltba sem megy egyedül gyalog, kocsival megy (aztán csodálkozik, hogy 60 éves korára nem bír megmozdulni már gépek meg járóka nélkül).
    Tehát ha valaki tud bicajjal menni, az 3 dologból is jó. Nem segíti a dugók kialakulását (és ha kevesebb autós van biztonságosabb is), nem szennyezi a levegőt addig, és mozog is ami az egészség szempontjából a legfontosabb dolog! Ráadásul az még az ügyességet, és reflex-et is fejleszti ^^

    Szóval én a bicajt, majd a sokkal kevesebb autót (amit felválthatnának a drágább, de kevésbe szennyezőbb elektromos autókra! - legalábbis én így tudom hogy drágább az áram) tartom a legjobbnak.
    Én voltam például Brémába (Németország), ott kb. 4 órát szabadon sétálhattunk (mert kórussal voltam), és nem volt olyan útszakasz ahol ne állt volna legalább 20 bicaj, és ne ment volna legalább 10 biciklis. Autó az kevés volt. De Bécs-ben is sokkal több volt a biciklis mint itt!