• virs lee
    #99
    "A 320*240-es kijelzők többnyire 2.7"-esek, nem 3.5! Az a 640*480." - Jaj! Az nem baj, hogy még életedben nem láttál ilyesmit, vagy rossz a szemmértéked, de legalább vehetnéd a fáradságot, hogy a készülékek adatlapjait megnézzed.
    A PDA-k túlnyomó többsége 3.5"-os és QVGA (320x240) felbontást tud.
    A VGA felbontásúak (640x480) 4"-osak (bár létezik 3.5"-os is.

    Ne az 1000 éves szutykokkal gyere, én is találhattam volna nagyobb vga-s pda-t is, de direkt a mai korszerűek közül hoztam példát, ezzel szembe értelemszerűen qvga-ból is az újakat kell állítani. Elég ha megnézed mondjuk az általam linkelt pdaplaza.hu cuccosait, egyből feltűnik hogy a qvga "standard" mérete 2.7". Épp ez az előnye a vga-val szemben, hogy kisebb tud lenni. Majd ha lesz 2.7"-ben vga, akkor lesz miről beszélni, addig nem (bár akkor meg qvga-ban már kvarcóra lesz ).

    De pl. ágyból netezni jópofa dolog
    Erre ott a notebookom, azon legalább mindent meg tudok tenni, amit az asztali gépemen is.

    Miről beszélsz? WiFi-n milyen korlát van?
    És te? Mi köze a mobilos netelőfizetésnek a wifihez?

    ki a franc akar letölteni PDA-val DVD-t? Magadnál vagy?
    Ki a franc akarja magát levelezésre lekorlátozni netezés címén? Magadnál vagy?

    Épelméjű ember a ritkán használt vagy a nagy méretű programokat kártyára teszi
    Én szeretem ha mindent könnyen, gyorsan el tudok érni. PC-n is jobb vinyóra rakni a cd-t iso-ban, mint mindig "please insert disc".

    Mellesleg - ha filmet akarok nézni, akkor azt értelemszerűen átkonvertálom a megfelelő méretre (megvan 10 perc alatt az én gépemen), és így egy 1 GB-os kártyán 4 film is elfér :) 2 GB-oson kétszer annyi....
    Mellesleg sokszor nézek a PDA-n tévét interneten keresztül (nem otthon a szobában!). Meg streaming-es rádiókat is hallgatok :)

    Én ha filmet nézek, nem akarok pár inchen nyomorogni, hanem látni is akarom amit nézek. Tehát PDA mint filmnéző eszköz kizárva. Rádió úgysincs semmi jó (extrémet, dj-t megszűntették), helyette ott az mp3, az viszont mehet sd-re.