Wired Equivalent Privacy és biztonsága
  • Dj Faustus #14
    "szerintem nem érdemes Faustus bácsival vitatkozni... lehet, de nem érdemes..."
    Nem is vitatkozni akarok, csak az irányban fejeztem ki véleményemet hogy egy ilyen című topikra rábuknak a "ha tod vki bankkártya-szimulátort, akkor küldje a [email protected] e-mail címre köcce" vagy a "nem tod vki krekket a Game of the life-hoz" Ez egyébként egy klasszikus szimulációs játék, egyik állapota a hackerek szimbóluma illetve a "húúúú!!!4! én most széthekkelem a lakótelpcsit!4!" jellegű-hozzászólásokkal amire semmi szükségünk. Na jó morgólódás lezárva. Gondolom most növeltem a Faustus bácsi sztereotipiát, vén öreg trotty, hosszú őszes szakállal piros/kék/püspöklila reverendában, aki télen gyerekeknek pentagrammás csomagot osztogat csinos krampuszlányok kiséretében.

    További biztonsági jótanácsok:
    * Ha nem használjuk a Wireless-t routerünkön kapcsoljuk ki.
    * Az SSID-t változtassuk meg valami egyedire.
    * Iktassuk ki az SSID broadcasting-ot - úgyis csak annak adjuk meg az elérhetőséget akinek szeretnénk.
    * Ha lehet, használjunk statikus IP-cím kiosztást, MAC-address szűréssel.
    * A router/AP jelszavát állítsuk át a alapbeállításról.
    * Kapcsoljuk be a router/az AP/a kliensek tűzfalát
    * Ne tegyük közszemlére hogy "hűű nekünk van wirelessünk". Állítsuk megfelelően kicsire a WIFI jelét (akkorára, hogy mi bent fogjuk, de kint az utcán már nehezebben), tegyük olyan helyre, ahol általunk még fogható, de másnak nem.
    * Legvégül bármelyik biztonsági metódust (WEP/WPA/WPA2/WPA-PSK/...) használjuk, cserélgessük sűrűn a jelszavakat (legyenek jó bonyolultak)
    * Ja és még egy: nézzük meg időnként az eszköz (router,AP,hálózati kártya) gyártójának weboldalán van-e hozzá friss firmware/driver/patch/kutyafüle - mint az operációs rendszernél, tűzfalnál, vírus-/spyware-irtónál (ez utóbbi 3 jelentőségét nem kell ecsetelnem) fontos a rendszeres frissítés.