• Penge4
    "Kicsit utánanézhettél volna, hogy kell GRUB-ba beállítani a win partíciói, ha nem ismerte fől telepítéskor. Szerintem akkor benne sem volt a gépben az XP-s winyód, akkor meg ne várd el hogy felismerje."

Rosszul fogalmaztam. Felismerte, el is indult, csak miután leformáztam a Linuxos partíciót restart után a:

GRUB loading... please wait
    Error: 22

üzenetig jutott. De nem lényeg, legalább már tudom, hogy legközelebb mi a megoldás. Nem csak én estem ebbe a hibába.

"próbáld ki az UHUlinuxot és meg fogsz lepődni) magyar és ingyé van."

Majd kipróbálom, Ubuntut ajánlották, UHU-t sokan szidták.

"A windowsban ez a gyönyörű, hogy viszonylag alapszintü tudással, látszólag baromira hatékonyan lehet használni. Látszólag.. gondolom nem kell bemutatni a munkatemó különbségét pl wordben ha ismered a billentyűkombókat, vagy sem..."

Ismerem a billentyűkombinációkat, dolgoztam már Win alatt parancssorban, finomhangolások, registry...stb, nem fényezem magam, de nem vagyok az a user 1.0 típus. Vírusom még soha nem volt nekem sem, kivéve egyszer Vista alatt, mert nem volt fent semmi.
    Linuxot akkor használtam életemben először, előtte max screenshoton láttam, szóval abból valóban sík hülye vagyok. De azt gondoltam, hogy ha már a Windowshoz elég jól értek, akkor Linuxxal sem lesznek különösebb gondok.

"pedig mindent figyelembe véve jelenleg a Windows Xp /később talán a Vista/ a legjobb op -rendszer."

Hát ez erős túlzás. OSX mond neked valamit? Tudod, amiből a MS lopni szokta a szerintük hasznos funkciókat, majd a későbbi Windowsba bele is kerül.
    Na az oprendszer. A Windows egy kényszer, a Linux meg egy választás.