"Vista miatt mindenki rohanni fog a boltba új gépért. Namost én minek rohanjak, ha ugyan azt ki lehet hozni egy Ubuntu-ból."
Mit? Még az mp3/avi lejátszás is luxus benne, de tény hogy bele van integrálva vagy 30 felesleges progi.
Vagy tele van buggal a 6.10-es, vagy alapból egy fos az egész. Szerkesztettem az fstab-ot, fel is mountolta restart után a 3 NTFS partíciómat, de bármelyiket nyitottam meg, mindig csak az egyik (logikai partíció) tartalma jelent meg. Az ntfs-3g-t (amivel lehet írni NTFS fájlrendszerre) felraktam, hát b*szta írni az NTFS-t. Utána format le az egész Linux és a GRUB hiba miatt nem tudtam bebootolni XP-ről. Bebootoltam rackben lévő XP-ről, a másik XP-n boot.ini-ben nem láttam semmi rendellenest, fel kellett dobnom egy másik XP-t a leformázott partícióra, hogy felülírja a bootmenüt. Hát ennyi volt a Linuxos pályafutásom, de arra azért jó volt, hogy kicsit pozitívabb szemmel nézek ezek után az XP-re. Azért mégsem annyira szar.
Linux azoknak jó, akiknek idejük mint tenger és középfokon minimum vágják a programozást, vagy csak egyszerűen mazochisták.
Azt irta ki lehet hozni belőle, nem azt, hogy minden hüje ki tudja
Egyébként nemtom mi bajod volt az mp3/avi lejátszással. Általában működni szokott, annyira, hogy sokan winen is (eredetileg) linuxos lejátszókat használnak (Pl: mplayer, vlc) csak mert jobbak mint a WMP meg származékai.
Vagy tele van buggal, vagy fos, vagy szimplán nem értesz hozzá... Valószínüleg hasonló véleményt alkotnál miután leültetnek egy W2k3 szerver elé, hogy ugyan állits már vmit át az ACL-eken.. ha nem veszed a fáradságot, hogy megtanuld akkor nem kell róla véleményt alkotni. A windowsban ez a gyönyörű, hogy viszonylag alapszintü tudással, látszólag baromira hatékonyan lehet használni. Látszólag.. gondolom nem kell bemutatni a munkatemó különbségét pl wordben ha ismered a billentyűkombókat, vagy sem...
Az ntfs olvasás meg többek tapasztalata szerint is működik, tehát valószínüsitem itt is user error volt.. Egyébként nem értem, hogy mit csodálkozol azon, hogy ha törlöd a linuxot, utána nem működik a bootloadere (egyébként a grubról tudni kell, hogy beépített parancsértelmezővel rendelkezik, tehát a linux törlése után is tudtál volna bootolni windowst... ha veszed a fáradságot és elolvasod a doksiját)
Sajnos a windows azt sugalja az embereknek, hogy a számítástechnikában nulla befektetett munkával minden működik elsőre.. és ha egyszer mégsem így van, rögtön "szar/gagyi/whatever" lesz az adott dolog...
A másik probléma a windowssal, hogy elhiteti az emberekkel, hogy fel tudnak installálni egy operációs rendszert.. persze.. csak szart se ér anélkül, hogy egy hozzáértő be ne állítaná.. és épp ezért van annyi vírus, trójai és zombiPC.. nem csak a linuxxal kell órákat eltölteni, ugyanúgy a winnel is el kéne.. ettöl függetlenül linuxxal valóban több munka van, köszönhetően egyrészt az idióta licence problémáknak, másrészt a hardvergyártók hozzáállásának. De ha beállítottad ez is legalább olyan jól müködik mint 1 windows.. Egyesek szerint jobban is de ez már szubjektív.
Alapvetően nem baj, ha az emberek kipróbálják a windowson kívüli világot is, csak ne számítsanak arra, hogy ott is windowst fognak találni...Ha meg nem tetszik ami ott van, lehet maradni a windowsnál.. :)