• kogasom
    "Mit? Még az mp3/avi lejátszás is luxus benne, de tény hogy bele van integrálva vagy 30 felesleges progi."
    Feldobja az ember az xmms-t, és meg van oldva. amúgy automatix, és az felpakol mindent, ami kellhet, csak rá kell kattintani.

"Vagy tele van buggal a 6.10-es, vagy alapból egy fos az egész."
    Nekem ilyen problémám még nem volt.
    "Szerkesztettem az fstab-ot, fel is mountolta restart után a 3 NTFS partíciómat,"
    Nem lehet, hogy valamit elírtál?
    " de bármelyiket nyitottam meg, mindig csak az egyik (logikai partíció) tartalma jelent meg. Az ntfs-3g-t (amivel lehet írni NTFS fájlrendszerre) felraktam, hát b*szta írni az NTFS-t."
    Vagy nem jól használtad, vagy tényleg szar. Megjegyzem az ntfs-3g nem az ubuntu része, az ntfs írása pedig nem rendesen dokumentált, a microsoft tulajdona ez a tudás...
    "Utána format le az egész Linux és a GRUB hiba miatt nem tudtam bebootolni XP-ről."
    Csodálkozol? A GRUB a filejait a linuxos partíción tartja, ha legyalulod, akkor nem tud miből dolgozni.

"Bebootoltam rackben lévő XP-ről, a másik XP-n boot.ini-ben nem láttam semmi rendellenest, fel kellett dobnom egy másik XP-t a leformázott partícióra, hogy felülírja a bootmenüt."
    Tudtommal erre jó a telepítő CD-n a helyreállító konzol fixboot (vagy fixmbr, már nem emlékszem) parancsa.

" Hát ennyi volt a Linuxos pályafutásom, de arra azért jó volt, hogy kicsit pozitívabb szemmel nézek ezek után az XP-re. Azért mégsem annyira szar."
    Másként látjuk a dolgot.

"Linux azoknak jó, akiknek idejük mint tenger és középfokon minimum vágják a programozást, vagy csak egyszerűen mazochisták."
    Időm van, de nem a linuxra megy el, programozni alap fokon tudok, és mazochista sem vagyok. Ha valaki hegeszteni akar, és mindenféleképpen írni akarja linux alól a windowsos filerendszert, az számoljon ezzel.