chungey#28
Van 1általán biztonságos módszer az adatok hosszutávú tárolására? Én ilyen gyüjtögetös vagyok, és mikor megjelentek az olcsó cd-k és írók, örültem, hogy leválthatom az öreg vhs-t, akkoriban naivan azt hittem, hogy akár évtizedekig biztonságban lesznek az adataim, hisz mi baja lehet 1 alurétegnek müanyagba öntve?
A minap elövettem pár 4-5-6 éves cd-t, és szomoruan tapasztaltam hogy fel sem ismeri a meghajtó nagyrészüket... Valamelyiknél ugy néz ki foltokban elpárolgott az aluréteg... (SONY). A Philipsek meg Tdk-k elég jol birták. De valahogy átverve érzem magam.
Beleöltem nem kevés pénzt, de ha tudom h max 5évig birja, akkor eszembe se jut...
A vinyokrol annyit h nemrég 1 másfél éves, de csak pár tucat órát használt samsung csak ugy bad sectoros lett, a c particio területén, de akkor is...
A 2 éves Hitachim még jo, azaz majdnem... pár napja elszáltak a particiok csak ugy (!) 1 ujrainditás után. A win telepitö csak a c-t és a logikait látta, de abban már többet nem, ja és üresnek teljesen a vinyot... Na most ujraparticionálás, reinstall, pmagic, formázás, majd látom h a 100 gigás partivion már 80 giga foglalt! De nem látni semmit. Datagetback: minden ott volt, de nem sikerült visszahoznom semmit, biztos én bénáztam... De olyan ideges vtam, hogy ujraformáztam, minden eltünt... :(.
Odalett 50 giga mp3, amiböl kb. 5000 szám nem volt kiirva, rest voltam menteni (de minek is, ott is meg vannak számlálva a napjai) és sok kiirásra váro divx.
Sok zene nem lesz meg többet. Kiábrándultam a számitástechnikábol kissé...