• kvp
    #182
    "A HDMI/DVI adapterek húzós ára arra vall, hogy nem egyszerű mechanikai átalakítást csinálnak, hanem pl. bedigizik az analóg jeleket. De az persze nem ugyanaz."

    Ez egy trukk, mivel az analog vga kimeneten 'veletlenul' nem skalaznak vissza semmilyen esetben, sot meg a dvd-ket is felskalazzak. Ez azert kellett, hogy monitorokon a megszokott pc-s kepminoseget kapjuk. Viszont ez atalakithato dititalissa, csak eppen nem olcso mivel digitalizalni es kodolni kell.

    A hdcp-s hdmi csatlakozo egyszeruen azert kell, mert igy a hddvd-k anyaga legalis formaban tud megjelenni a gep kimeneten. Amikor elkezdtek tervezni, meg nem volt biztos hogy ez kelleni fog, meg az sem melyik csatoloszabvany fog gyozni. (vegul a hdmi lett a nyertes)

    Az arcsokkenes pedig annak tudhato be, hogy a videokartya idokozben egy generacioval oregebb lett, es a processzort is gyakorlatilag mar end of life kozeli, mivel mar csak a harom konzol hasznal PPC-ket (a wii egy G4-est, az xbox360 egy 3 magos G5-ost, a ps3 pedig egy G5 magos dsp chip-et)

    Erdekes hir, de az uj sony bravia tv-kben is cell cpu van sony fele linux-al, csak ott meg tobb spe hibas, de nem is kell annyi. (pl. kep a kep nelkuliekbe kapasbol fele annyi)