• Power
    #50
    "Valós, de nem korrekt, mert egyátalán nem optimizál a PPE-re. Ha optimizálna, valószínű kicsit mások lennének az arányok."
    Pedig korrekt, a G5-re se volt optimalizálva: a debugos kódhoz képest az optimalizált kód 5%-ot sem gyorsul.

    "Nagyon is hozzátartozik ez is, mivel sok program alkalmazza a SIMD egységet pl. x86-on is"
    Az általános esetek azok amelyek minden programban szerepelnek.
    pl. a kernel hol használ SIMD egységet vagy egy kereső stb?

    "Ez tévedés. A bugyutább, sőt nem is olyan bugyuta játékokhoz még a 16 bites FP is elég. Lásd újfent cellperformance.com
    2 éve írtam egy feedbacket IBM-éknek a Cell DP vs. SP teljesítményéről, azt válaszolták, sok tudományos alkalmazáshoz elég az SP is. Tudsz róla, hogy Cellekből és Opteronokból most épít szuperszámítógépet?"

    Te tévedsz :)
    16 bites FP-t, csak néhány célprocesszor használt pl. Nvidia FX sorozat.
    A 16 bites FP egyszerűen használhatatlan, még a 32 bites integer is lényegesen jobb.
    2 éve írtam egy feedbacket IBM-éknek a Cell DP vs. SP teljesítményéről, azt válaszolták, sok tudományos alkalmazáshoz elég az SP is. Tudsz róla, hogy Cellekből és Opteronokból most épít szuperszámítógépet?
    Nyílván ezért erőltetik a Power sorozatban a 64 bites FP-t, mert elég a 32 is.
    Szerinted miért nem csak cellből építik? Ugyanannyi opteron lesz benne, mint cell.

    "Abban még nem, de 10-esben igen. Ha minden úgy lenne a Cellel kapcsolatban, mint egyesek mondják, egészen pontosan 0 csoport fejlesztene PS3-ra. Ezzel szemben csak azok nem fejlesztenek, akik a lehető legkisebb ráfordítással akarnak üzletet csinálni. Szerencsére nem mindenki így gondolkodik."
    Fognak fejleszteni PS3-ra ez nem kérdes, de a megtérülés már problémás lesz. Az EA-nak nyílván nem gond, ha 10 projektből 5 bukás, a másik 5 finanszírozza, de a kisebb cégek(ami magyar szinten akár sok milliárd ft forgalmút is jelenthet), egy egy játékba bele is bukhatnak.

    "Nem feltétlenül lesz ebben nagy változás. Leginkább az elején kell kitalálni a megfelelő adatformátumokat, adatkezelési útvonalakat, stb"
    Aha, persze.

    Arról még nem is beszéltünk, hogy általános számítógépes felhasználásra már csak azért is alkalmatlan a cell, mert egyszerre 10+ program is futhat, melyek hiába optimalizáltak szarrá külön-külön, együtt pont kiütik egymást, azaz nem 10-edére csökken a teljesítményük, hanem lényegesen rosszabb lesz.
    Erre még egy egyszerűbb hw esetén is van jó pár példa, P4 esetén a HT sok programnál érdemes volt kikapcsolni, mert egy-egy közbe iktatott más thread annyira megborította, hogy drámaian esett a teljesítmény.