Ez baromság.
Én pl nem értek a játékfejlesztéshez (amatőr szinten programoztam régebben pl JAVAban) és nem is dolgoztam az IT iparágban, de azt meg tudom állapítani hogy egy játékot csak úgy összegányoltak v télleg sok értékes fejlesztőidőt töltöttek vele.
A cellprociról meg el tudom olvasni az infókat ill a forrás hitelességét is nagyjából meg tudom állapítani. (Bár alább ugye dez képességeiről volt szó :)
Az eddigi -amatőr- tapasztalatok alapján simán ki merem jelenteni, hogy a játékiparban csak a pénz számít és egy kezemen meg tudom számolni h milyen csapatoknál fontos a játékélvezet és a minőség (nem a grafikára gondolok).
Ebből kifolyólag a kreatív tehetségek akik megelégelték ezt a gazdasági versenyt ami már nem normális (pl hogy muszáj kiadni előbb, nem baj ha tele van buggal.. a lényeg hogy csillogjon), azok már rég leléptek és vmi mással foglalkoznak.
Az tuti h a cell jobb architektúrával rendelkezik mint a konkurensek, és hogy meg kell tanulni programozni. Persze ennek nem feltétlenül a fejlesztők lustasága a hátráltatói, hanem az a fogyasztói társadalom ahol a fejlődés abszolúte nem lényeg. Csak a profit.