• juzosch
    #7
    Sztem nem nézi, de ha nézi is, de tuti nem arra épül. Alapvetően a google is arra épül, hogy az adott oldal pl mennyire népszerű (asszem).
    Inkább azt kéne nézni, hogy egy adott találat mennyire felel meg a kereső személynek. És a guglin nem figyeli semmi, hogy én mennyire vagyok megelégedve az adott találattal.

    De ez a figyelés is érdekes kérdés. Most hirtelen két lehetőséget látok:
    -A felhasználó megmondja, hogy mennyire tetszik a találat (pl a link mellett meg lehet adni 1-10 közötti értékkel). Ezzel az a gond, hogy 10ből 1 ember, ha kitölti, már sokat mondtam. Sokan eleve leszarnák, mások csak sietnének.
    -Valahogy figyeli, hogy a linkre való kattintás után hogy viselkedem. Ha jól akarják csinálni, akkor bele kell túrni a böngészőprogramba is, mert a html és társai ilyenre nem alkalmasak, egyébként is privát infót tartalmaz, tehát nehézkes. Gyengébb megoldás, de talán az egyetlen járható, ha csak a google-oldalán való mozgást figyeli. Itt nincs sok lehetőség, csak olyanok, hogy pl ha egy linkre kattint, és ott be is fejezi a keresést, akkor valszeg jó volt a találat, de ez megbízhatatlan. Bár hosszú távon működhet.

    Naszóval rdekes lesz ez.