• BStage
    #65
    "hogy sikeres OS-t írjak de valahogy a körülmények, tudod"

    bár alapvetően erre azt mondanám, hogy akinek egy dokumentált-támogatott api használata egyenlő feladatot jelent egy új oprendszer kifejlesztésével az tökhülye, de a te esetedben én is azt hiszem, hogy a kettő dolog egyenlő nehézséget jelenete neked

    ez a téma részemről zárva, bebuktad ezt a témát is, lásd miket irtál először a winen nem használható más filerendszerekről, majd miután kijavitottalak a "hackelni kell"-es dologgal, aztán kiderült, hogy támogatott apit biztosit az ms hozzá amit ki is használnak.

    "és nem csak ilyen virtuális desktopozást csinál"

    mitől más mint a virtuális desktop?

    " És ahhoz hogy egy teljes képernyős alkalmazásból átjuss a desktopra nem kell a winyódat egy örökkévalóságig kerrektetni."

    mondtam, hogy keress valakit aki ért hozzá, mert nálam semmiféle vinyó tekerés nincs a desktopra váltáskor. Se directx se virtuális desktopnál.

    "Szal szerinted a win az úgy jó, ahogy telepítés után találod, tele minden ótvar felesleges cuccossal/szervizzel, és természetesen ebben az állapotában a leggyorsabb, minden más csak ront rajta. "

    már megint hülyeségeket beszélsz és megint van pofád megváltoztatni amit irsz... te addig arról beszéltél, hogy a programok gyorsabban indulnak service-ek kikapcsolásakor, én meg azt mondtam, hogy ez marhaság, nem indulnak gyorsabban, legfeljebb több ramod marad.

    "most gyünnek azok a felugró ablakok vagy nem gyünnek? Hogy is van ez?"

    tehát már megint olyat fikázol amit nemcsak hogy nem értesz, de még életedben nem is láttad.

    kevered az uac-t a virtualizációval. az uac feldobhat ablakot, ha admin jogosultságot igénylő alkalmazást futtatsz (akárcsak osx-en) a virtualizáció nem dob fel semmit, hiába szeretnéd, a lázálmaidnak nincs sok köze a valósághoz és hiába fud-olsz itt hülyeségeket.

    "Szal a vistában ha jól veszem ki d dolgokat létrehozzák a regisztri meg rendszer fájlok klónjait és kijelölik a proginak, hogy azokba dolgozzon. "

    sajnos még mindig nem érted... nincs szó klónokról, mert ugy elég hamar elfogyna a hely, ha minden virtuális világgal megdupláznád a rendszeret, ráadásul onnantól, hogy megdupláztad a dolgokat, annak már köze nem lesz a valós rendszerhez, igy irni sem tudnál oda. Sikerült kitalálnod egy teljes használhatatlan rendszert.
    De ismét javaslom, hogy inkább próbáld ki, értsd meg, olvass szakirodalmat, aztán fikázzál, mert lassan a huszadik témában járattad le magad.

    "Lehet hogy ennél azért kicsit bonyisabb a dolog, mert ugye windózon semmi sem olyan egyszerű, de ettől kár hasra esni."

    LOL, de szánalmas vagy, azt se tudod miről fröcsögsz...

    "hogy azért végül is ugyan az alatt az OS példány alatt futnak, meg gondolom a bezárásnár, vagy máskor (pl telepítéskor) rákérdez, hogy kívánja-e a lúzer elmenteni a regisztri meg rendszerfájl változásokat."

    szokás szerint hülyeségeket beszélsz... Nem kérdez rá semmire, nem kell semmit leokézni. a program virtuaális világában megtörtént változások maguktól mentődnek, következő nyitáskor ugyanazt a világos kapja vissza. (ja, már megint ki kellett volna próbálni meg utánaolvasni mielőtt fikázol)

    "Ami ecceri júzerneél megint csak OK lesz, és itt meg is van lőve az elmélet."

    már, ha az elméletnek köze lenne a rendszer működéséhez és nem csak a te agymenésed lenne...

    "És hogy ez eddig nem történt meg, tessék szépen megköszönni, a Linuxosoknak"

    lévén, hogy pl a webszerverek piacán linuxból több van mint winből, inkább annak kell köszönni, hogy a világ harmada nem a linux mellett döntött, ha webszerverről volt szó... Egyébként igen nagy bajban lennénk, ha a netet (vagy bármilyen világméretű rendszert) csak az mentené meg, hogy csak az x hányada fekszik meg valamitől és nem mind és nem az mentené meg, hogy biztonságosra vannak konfigurálva...