• dester
    #60
    "Természetesen korlátozott felhasználóként játszok a Windowssal, és semmilyen felhasználóként nem netezek, mert az sem jelent igazi védelmet. Természetesen frissitések bekapcsolva, van tűzfal, és vírusirtó, ez utóbbi csak azért létezik, mert a Windows architekturális hibái miatt létezhetnek vírusok... Debian telepítésemen rendszeres a frissítés, van tűzfal, de nincs vírusírtó, mivel nincs mit írtani "

    Pontosan milyen védelmet akarsz? Mik azok az architekturális hibák a Windows-ban ami miatt ennyire be vagy sz@rva (már bocs), hogy még a netre se mersz felmenni?
    Én az xp-t a megjelenése óta használom korlátozott felhasználóval, sőt a 61 éves apám is így használja a saját gépén, de nem volt dolgunk vírusokkal. Pedig én jónéhány ruszki stb. warez, mp3 stb. oldalt látogattam már az elmúlt 5 évben és nem is firefox-al, hanem maxthonnal ami IE alapú.

    A másik pedig, hogy a Windows csak játékra való, míg a Linux minden másra.
    Én az elmúlt 5 évben éppen minden másra használtam a windows-t és szerintem néhány százmillióan se csak kizárólag játékra használják. De mi az amire szerinted nem használható pl. egy XP vagy egy Windows 2000 stb?