• BStage
    "Példa: VMS"

linket légyszi, mert én nem találok ilyet benne. tehát azt a részét keressük ami kielemzi a user felhasználói szokását (figyelembe véve a bejelentkezett usert, napszakot, a hét napját stb-stb) majd a szokásának megfelelően idle time-ban előre betölti a programokat anélkül, hogy a user bármilyen utalás tenne erre, de úgy hogy szabad marad a memória, ha más program kéri, de ha a user tényleg elinditja amit a rendszer megjósolt, akkor pedig 0 töltéssel megjelenik a program. És ez természetesen le is tiltható.
    Hol van ez VMS-ben?

"Openoffice a gyorsindító miatt indul gyorsabban Windowson "

tévedés, az első dolgom azt kidobni. A prefetch miatt indul gyorsabban és az optimalizáltabb process kezelése miatt. (és akkor a desktop sebességéről még nem is beszéltünk)

"Linux és Linux között is van különbség, gondolom hallottál disztribúciókról"

próbáltam már debian-on és suse-n is, egyikkel sem tűnt érezhetően gyorsabbnak az oo betöltése, de ha ismersz olyan disztro-t amiben különösen gyorsan indul, akkor szivesen kipróbálom azzal is és összehasonlitom xp-vel, ill. ma már inkább vista-val.

"Szerinted hogyan szűri meg a Vista az API hívásokat? "

na mit gondolsz? filter driverrel. És? Akkor az talán közelebb lesz egy másik rendszeren nem létező api újraimplementáláshoz és máshogy más paraméterekkel való hivogatásához, mint a wine-ben? Na ez egy tipikusan olyan téma amiben beismerheted a tévedésedet, ne csak a "marketingben". (csak hogy igazodjak a stilushoz :)

"Elvárom hogy te is így viselkedj velem szembem, nem lesz igazad attól, ha lekezelsz. "

Én úgy beszélek valakivel ahogy megitélem a viszonyt a szakmai tudása és a nyilatkozatai között. (pl. windows csak játékra jó, miközben alapvető működésével se vagy tisztában)
    Egy adott irás igazságtartalmát pedig nem a stilusa, hanem a benne lévő szakmai érvek és tények határozzák meg.