• bvalek2
    BStage:

Elismerem, hogy a Superfech jobb, mint ha a programok egyenként előre betöltenék magukat gyorsindítókkal, ezért jó, hogy végre rendszerszinten kezelve van. De két dolgot: 1 - ez egy ezeréves módszer, vicces, hogy csak most jutott idáig a PC-s világ, 2 - Linuxon gyorsabban indulnak az alkalmazások, végtelenül leegyszerűsített processzkezelése van. Winen bonyolult, objektumorientált API-n keresztül megy minden, a Linux kernel közvetlenül a processzor megszakításokat használja, ami nagyságrendekkel gyorsabb, és átláthatóbb. Ezen nem változtat az MS marketing...

Wine is natívan futtat, de az API-t emulálja, ezért használom ezt a szót. Ha a Vista elkapja a fájlműveleteket, és pl. mást csinál helyettük, akkor az is "emuláció"-t jelent. Létrehoz egy virtuális környezetet, de a "virtualizáció" szó nem ezt jelenti. Tényleg zavaró, hogy egy szó ennyi mindent jelenthet, nekem is sokáig tartott megérteni a különbséget, de ez van. Szavak jelentésén ne vesszünk össze. Minden fájlművelet API hívással indul, ezért itt nincs különbség. A Wine pedig nem végez előfordítást, natívan futnak a programok.

Azt is megbeszéltük, hogy minden operációsrendszernek vannak különleges alkalmazásai, amiket csak ott lehet megtalálni. Vannak profi Windowsos programok, és vannak profi Linuxos programok, ez már egy lerágott csont. Az én szemszögemből a Windows játékra való, Linux pedig minden másra. Ha én nem én lennék, hanem valaki más, akkor nem ez lenne a véleményem, nemigaz?