Természetesen korlátozott felhasználóként játszok a Windowssal, és semmilyen felhasználóként nem netezek, mert az sem jelent igazi védelmet. Természetesen frissitések bekapcsolva, van tűzfal, és vírusirtó, ez utóbbi csak azért létezik, mert a Windows architekturális hibái miatt létezhetnek vírusok... Debian telepítésemen rendszeres a frissítés, van tűzfal, de nincs vírusírtó, mivel nincs mit írtani
Többiek:
Szerintem szerencsés lenne különválasztani a dolgokat. Baj van a PC architektúrával, az i386 processzorcsaláddal, az amerikai hozzáállással, szabadalmakkal, üzletpolitikával, és így tovább. Ne varrjunk mindent a Microsoft nyakába. Ez a licenszekkel kapcsolatos cikk is jó példa erre, őszintén szólva nem tudom, hogy Billéket elítélni, vagy vállon veregetni kell-e ez miatt a szabadalmi kérelem miatt. Talán aki többet tud az RSS lelkivilágáról, az felvilágosíthatna.
Szerintem egy különös korszak végén születtünk, amikor még volt demokrácia, jóléti állam, és a csúcstechnológiai ujítások az egyszerű ember otthonába is eljutottak. Ilyen az emberiség életében még nem volt, és talán már nem is lesz. A demokráciáknak vége, despotikus birodalmakból áll a világ, mint az ókorban (USA, Kína, India, Oroszország, EU, Irán és társaik). A jóléti államok is megszűntek, lassan már az állam léte is értelmetlen lesz, mert csak pénzt hajt be, viszont nem nyújt semmit cserébe.
És végül, a csúcstechnológia kevesek kíváltsága, épp mint az ókorban. Az otthoni felhasználó futószalagról ócska PC-n vacak Windowst kap, vagy egy kézműves céhben barkácsolt Linuxot. Csúcstechnológiai operációsrendszerekhez, mint VMS, nem tudunk hozzájutni, vagy csak keservesen, emulációval, a hardverről nem is beszélve.
AlphaServert akarok, esetleg egy Integrity-t, rajta VMS 8.3-at! Vagy nem is, Power processzoros IBM erőgépet, AIX-ot futtatnék rajta! Na, ezek COMPUTER-ek, a szó legnemesebb értelmében. Meg is kérik az árukat, milliókat kell értük fizetni. A Windowsban bevezetett "újdonságok" átlag 15-20 évesek, ennyivel vagyunk lemaradva az élbolytól. A Linux esetében egy picit jobb a helyzet, de az egy más világ, neki is megvannak a saját problémái.