• lee56
    #59
    "De a nyers tesztekben viszont az Intelek jobbak, az FPU tesztekben szarrá verik az AMD-ket."

    - Talán mer a "nyers" tesztek irreálisan kicsi memóriahasználattal dolgoznak, és szinte csak és kizárólag a procik frekvenciája befolyásolja (amibe ugye az intel p4 (álá netbürszt) próbált szárnyalni)
    - Vagy "B" variáció, amit dez is emlitett, intel "besegített" a tesztprogram készitésekor.

    "Persze nem csak ez számít, tudom, a hozzáférési idő is. De ha magának a procinak a teljesíményét nézzük, akkor az Intel procik igenis jobbak."

    - Itt éppen önmagadnak mondasz ellent (nagyon is számit a hozzáférési idő az össz teljesitményhez)
    - Arról nem is beszélve, hogy ilyet kijelenteni, hogy jobbak elég halovány dolog. Akkor tárgyaljuk meg szépen mi is jobb miben és minél:

    - P4 vs Axp : P4ben kezdettől volt sse2, Axp-ben csak sse végig tudtommal, mind2 procinál külső memóriavezérlő, ám Axp-nek mégis valamivel jobb (már akkor is) a proci-memória kapcsolata, P4 magasabb frekvenciák/hőtermelés/áramfelvétel, Axp nagyobb ipc - kisebb frekvencia ~ közel azonos teljesitmény. Tehát P4 vs Axp versenyt DÖNTETLENnnek itélném, mert vannak dolgok amiben a p4 jobb (pl nyers teljesitmény, és azért a valós sem olyan rosz tegyük hozzá), de sok helyen pl fogyasztás/hőtermelés ugyanolyan jó, vagy jobb, mint a hasonló ár/telj. értékü p4-ek mind a mai napig, arról már nem is beszélve, hogy a p4-ek a magas árukról is híresek voltak a core2 megjelenéséig.

    - P4 vs A64/X2 : utóbbi P4-ekben már sse3, A64-ek sse2 (sse3 kihasználtságát tekintve szinte elhanyagolható (MÉG), ezenkivül A64 X2 windsor-ban már van sse3 is), P4 maradt külső memóriavezérlővel, A64 architechtura egyik legnagyobb és legsikeresebb lépése volt az integrált memóriavezérlő a prociban, melynek áldásos hatása van a proci-memória hozzáféréseknél (amit a legtöbb teszt figyelmen kivül hagyhat, de minden más program, ami hozzáfér a memóriához profitál, minél gyorsabban, annál többet...), a gyártástechnológia fejlődését intelnél a frekvencia további növelésére forditottak javarészt (ez egy jólbevált marketingstratégia volt inteltől, grat nekik, mert ugye te is inkább vennél laikusként valamit, ami 3-4GHz-es, mint ami csak 2), addig az amd-nél lassabban de kiegyensulyozottabban emelkedtek az órajelek, ezzel alig nőtt vagy talán csökkent is a fogyasztás/hőtermelés, ellentétben az intelnél, ahol a nagy frekik miatt alig tudták megfékezni ezeket az értékeket. Tehát itt egyértelmü GYŐZTES az A64 a p4-ekkel szemben (kisebb fogyasztás/hőtermelés, nagyobb relative teljesitménnyel) (az árakhoz itt nem merek hozzászólni, mert ebben az időszakban még 3000+ os Axp procim volt, és nem követtem az árakat, egészen mostanáig, de szinte 99% biztos hogy valamivel olcsóbbak voltak a p4-es rendszereknél)

    "Tehát egy megfelelően optimalizált program sokkal jobban fut egy Intel P68 procin, mint egy AMD procin.
    Tehát az AMD procik az optimalizálatlan programokhoz valók :)"

    - Ez már no comment kategória lenne, bár ha intelre-"optimalizált" akkor nem csoda . Kezdem azt hinni, hogy még fizestést is kapsz (inteltől), hogy ilyen böszmeségeket írj. (és még finoman fejeztem ki magam )