Először is kiemelem amivel 1et értek. (Ebből van kevesebb :P)
Fenntartom a jogot, hogy ne értsek egyet :)
Nagyon helyes. :))
jellemektől való indokolatlan eltérésekről (Faramir pl.
Igen, ez nekem sem tetszett. Azt hiszem ezt tartom a legnagyobb hibának a filmben.
Nagyjából ennyi is lenne. :))
És most amikkel nem értek 1et.
Csak én emlékszem 15-20 perces, vontatott, röhejes szenvedésre a moriai troll ellen? Vagy a függőleges hegyoldalon levágtató rohani seregre? Vagy végtelenül debil, hangulattalan és nevetséges mágus mortal kombatra?
Sztem egyáltalán nem volt sem vontatott, sem röhejes a mória troll elleni küzdelem. Erre igazán nem is tudok többet írni mert nem értem, hogy miért mondassz ilyeneket. Sztem egy nagyon jó kis akciós jelenet volt ami igenis adrenalin fokozó volt. (Főleg moziban.)
A rohani sereg. Ha tényleg olvastad a könyveket és igazi rajongója vagy a történetnek, akkor biztos emlékszel rá, hogy Tolkien milyennek is álmodta meg a rohani lovakat. Igazából erre sem akarok bővebben kitérni mert ha olvastad, akkor tudod mire gondolok, ha nem akkor meg.... (Egyébként emlékeztetésként, a Mordorban lévő néhány ló (pl. a nazgulok lovai) is, sőtt Keselyüstök a mearák vezére is Rohanból való.)
Most őszintén... Az jobban tetszett volna ha Gandalf és Szarumán a puszta kezükkel püfölik 1mást?????
mágia kiűzése Théodenből... TÉNYLEG nem vette észre senki, hogy 40 évvel öregebb, mint kéne?
De, sztem mindenkinek feltünt. Pont ez volt a lényeg. A mágia, és Szarumán gonosz befolyása alatt "meggörnyedt".
Mindezen dolgok mellett amiket leírtál azt kell gondoljam, hogy te valójában nem vagy fantasy rajongó, mert pont azokat a csodákat, csodálatos dolgokat kritizálod amik varázslatossá, nem evilágivá egyszóval Fantasy-vé teszik.