JeD#43
> Sztem nincs igazad. Jackson nagyon jól a filmvászonra vitte A Gyűrűk Urát. Én
> is hiányolok belőle néhány részt amit kihagytak, de hát ez van. Egyébként
> megjegyzésként mind 3 részt először 5 órásra forgatták le. Utánna vágták meg
> őket így. Bombadil Tomás rész is le van forgatva, de sajna nem került bele a
> filmbe.
Fenntartom a jogot, hogy ne értsek egyet :)
Nem csak arról van szó, hogy sok jó dolgot kihagytak, hiszen nem lehet 1 hetes a film. Hanem
- az eredeti történettől, jellemektől való indokolatlan eltérésekről (Faramir pl., ami nem csak miatta baj, hanem az jött kb. le, hogy a gondoriak mind idióták; Küb... Gimli, a szellemsereg, stb.)
- logikátlan idiótaságok (lásd előző post). Vagy pl. a kürvári csata úgy volt szánalmas, ahogy volt, a totális katasztrófa kirohanással a végén...
- a világ hangulatába abszolút nem illő dolgokról, mint a kommunista felvonulás megszégyenítő elf sereg Kürtvárnál, a máguscsaták, vagy pl. a mágia kiűzése Théodenből... TÉNYLEG nem vette észre senki, hogy 40 évvel öregebb, mint kéne?
- Ja, előzőkhöz még ugye mindenki emlékszik Legolasra? :) Mert 1x eljátszva jó, de 3x már idegesítő.
És pl. úgyis volt szó a Narniáról, még ha nem is pozitív színben. Nos, az ottani csatajelenet (ftlenül attól, hogy a kölykök szerepét sajnos nagyon megnagyobbították) ezerszer hangulatosabb és adrenalinnövelőbb volt, mint a cormalleni csata feldolgozása. Engem legalábbis azt olvasva jóval több adrenalinlöket ért...
Na jó, ezennel befejezem a szapulást :) Az Eragont pedig mindezek alapján nem fogom megnézni (sem olvasni).