• BiroAndras
    Látom nem sokat vezettél még.

"Én a kényelmészeti marhaságokat tartom fölöslegesnek."

Ez részben izlés dolga, de sok "kényelmi" dolog egyben hasznos, sőt a biztonságot növeli.

"Pl ülésfűtés..."

Ok, ez nekem sem kell. Bár volt már rá példa, hogy használtam, mert nagyon hideg volt. De el tudom képzelni, hogy aki fázós, annak jobban kellhet.

"Tempomatról már szóltam,csak embambul az ember"

Próbálj meg több órát vezetni autópályán. Egyébként a jobb kocsikban automatikus távolságtartás is jár hozzá, úgyhogy neked csak kormányozni kell.

"De például kinek szakad le a keze ha tekerni kell az ablakot?"

Próbáltad vezetés közben? Vagy pláne a céges parkolóbol kiállásnál, amikor fordulsz be a sorompóhoz, miközben keresed elő a kártyádat, és húzod le az ablakot, hogy a leolvasóhoz hozzáférj. Ha 3 kezed van talán megy tekerős ablakkal is.

" Tolatóradar...tessék rutint szerezni a kocsival és hátrafordítani a fejet ha kell."

Ismét a tapasztalatlanság. A nagyobb modern kocsikból nem lehet rendesen kilátni hátra. Ez nem rutin kérdése. Persze ha valaki igazán jó, akkor saccra egész jól be tüdja lőni, és a külső tükröket is lehet használni, de a nem profi soffőröknek csak a tolatóradarral van esélye (gondolkodj szőkében). Egyszer kell kicsit jobban elvéteni a távolságot, és máris többe kerül a javítás, mint a tolatóradar.

"A személyautók teljesítményéhez bőven elég a manuális váltó. Egy Corsába vagy egy VW-be könyörgöm minek versenytechnika?"

Az automata váltó nem verenytechnika. Pont hogy a manuális jobb versenyzésre (no meg a DSG). Én jobban szeretem a manuális váltót, de ez szerintem izlés kérdése.