dez#118"Hát pedig pont hogy rendszeresen lehülyézed azokat, akik nem értenek egyet veled. Pl. akik szerint a PS3 nem szupertökéletes, azokat béna, tudatlan, wintel-buzinak mondod."
Mindkét állításod otromba hazugság, és gátlástalan csúsztatás. Most már ez is belefér a repertoárodba?
"Én itt sem látok valódi alkalmazásokat, csak szintetikus teszteket."
Talán vak vagy? Application examples and their performance characteristics
In this section, we present the results for a number of applications that showcase the performance of the Cell BE chip. The applications cover a wide range: Matrix Multiplication, Linpack, MPEG-2 video decoding, Triangle Transform and Lighting, and cryptography algorithms such as AES, TDES, MD5, and so on.
(Linpack: Linpack solves a dense system of linear equations Ax = b, where A is a matrix of order N, and x and b are single dimension arrays of size N. Matrix multiplication is a key part of Linpack. The Linpack implementation on the Cell BE was based upon the Block Partitioned Algorithm for LU Factorization (see Software Libraries for Linear Algebra Computations on High Performance Computers listed in Resources).)
Ezek egyike sem szintetikus teszt, hanem valós alkalmazások.
"Az látszik, hogy számításokra valóban jó a cell (ezt nem is vitatta senki), de azt még mindíg nem tudjuk, hogy pl. játékra mennyire alkalmas."
Több fejlesztő szerint teljesen alkalmas, csak nem olyan hűbelebalázs módjára kell nekiállni.
"Lusta vagyok kikereseni, de határozottan emléxem, hogy hosszan vitatkoztunk erről (nem 100%-ról volt szó persze, hanem arról, hogy az induló címek is verik majd a PC-seket)."
Hát csak keresd ki, vagy ne írkálj ilyeneket, mert én ilyenre nem emlékszem. Valamit szokásodhoz híven félreérthettél.
"Erre nincs is szükség, mint ahogy ezt már sokadszorra próbálom elmagyarázni."
Hát inkább ne próbáld elmagyarázni, mert nagyon sokszor nagyon is szükség van, lásd külön GPU-ra optimizált ray-traceres példa...
"A kisebb dolgokkal a CPU jól elboldogul, a GPU-nak csak a komolyabb számolásokat kell átadni."
Értsd meg, hogy sok feladatnál sűrűn követik egymást a számítási és általánosabb műveletek.
"Én felfogom, hiszen egészen pontosan erről beszélek. Az PSE-k nagy teljesítmény éppen a SIMD jellegükből adódik, tehát ha nem SIMD feladatot hajtanak végre, akkor messze nem olyan gyorsak."
Nem olyan gyorsak, de nagyságrendben egy átlagos procihoz hasonlóak, és sokkal gyorsabbak, mint egy GPU ebben.
"Ha még ráadásul nem is számítási feladatról van szó, akkor még inkább gynegék, hiszen pont az általános kódot gyorsító részek vannak belőlük kispórolva."
Na ez is egy alulinformált vélemény. A L1 cache sebességű embedded ram által nincs is szükség sokmindenre, amivel tele van egy hétköznapi proci (elágazásbecslés, és társai).
"Megírni is nehezebb, nem csak potrolni."
Nem baj, mert jó is lesz.