• BiroAndras
    "Mi van??? Légyszíves NE adj a számba olyat, amit nem mondtam, és ne csúsztass. EGY teljesen nyilvánvaló hülyeségre mondtam, hogy hülyeség, mert az is."

Hát pedig pont hogy rendszeresen lehülyézed azokat, akik nem értenek egyet veled. Pl. akik szerint a PS3 nem szupertökéletes, azokat béna, tudatlan, wintel-buzinak mondod.

"http://www-128.ibm.com/developerworks/power/library/pa-cellperf/?ca=drs-"

Én itt sem látok valódi alkalmazásokat, csak szintetikus teszteket. Az látszik, hogy számításokra valóban jó a cell (ezt nem is vitatta senki), de azt még mindíg nem tudjuk, hogy pl. játékra mennyire alkalmas.

"Hol mondtam én olyat, hogy már a legelején 100%-ra ki fogják használni???"

Lusta vagyok kikereseni, de határozottan emléxem, hogy hosszan vitatkoztunk erről (nem 100%-ról volt szó persze, hanem arról, hogy az induló címek is verik majd a PC-seket).

"Te beszélsz félre, csak talán észre sem veszed: egy PC-ben a GPU és a CPU között egy relatave igencsak lassú busz van, amin nem tudsz néhány utasításonként adatot küldözgetni ide-oda"

Erre nincs is szükség, mint ahogy ezt már sokadszorra próbálom elmagyarázni. A kisebb dolgokkal a CPU jól elboldogul, a GPU-nak csak a komolyabb számolásokat kell átadni.

"Milyen teljesítményük? A SIMD teljesítményük? Hát még jó, mivel mást nem SIMD-ben csinálnak, hanem sclarisan, mint egy normál proci, utóbbihoz hasonló teljesítménnyel!!! Ezt nem sikerül felfognod már egy ideje."

Én felfogom, hiszen egészen pontosan erről beszélek. Az PSE-k nagy teljesítmény éppen a SIMD jellegükből adódik, tehát ha nem SIMD feladatot hajtanak végre, akkor messze nem olyan gyorsak. Ha még ráadásul nem is számítási feladatról van szó, akkor még inkább gynegék, hiszen pont az általános kódot gyorsító részek vannak belőlük kispórolva.

"Legalább nem lesz túl sok gagyi portolás..."

Megírni is nehezebb, nem csak potrolni.

"Akiknek annyi idő kell, azoknak a munkájára nem is vagyok kíváncsi."

Látod, megint fikázol.