• dez
    "Hát, te vagy az, aki szerint mindenki hülye, aki nem ért egyet veled."
    Mi van??? Légyszíves NE adj a számba olyat, amit nem mondtam, és ne csúsztass. EGY teljesen nyilvánvaló hülyeségre mondtam, hogy hülyeség, mert az is.

"Én is elolvastam, de nekem valahogy másképp álltak össze a betűk."
    Számold már össze, a kijelentések mekkora része nem a cikkíró saját véleménye, és/vagy téves információ, ami vélhetően az ellenérdekeltek FUD-ja.

"Én el szoktam olvasni a linkeket. Azért kérem őket. Ennek ellenére nem emlékszem valódi éles tesztre. Ha én emléxem rosszul, egyszerűen írd le újra hosszadalmas vita helyett."

"Te bizonygattad az ellenkezőjét."
    Hol mondtam én olyat, hogy már a legelején 100%-ra ki fogják használni???

"Akkor miért nem használják? A Sony játékánál se említettek csúcsszuper fizikát."
    Mert ahhoz a játékot is eleve úgy kell eltervezni. (Hacsak nem utólag tesznek bele pár nevetséges pattogó pöttyöt, mint 1-2 PC-s játékba, de annak mi érteme?) Plusz ez csak egy ideje elérhető, így az ezt használó játékok csak valamivel később jelennek meg.

"Már megint mellébeszélsz. A cell-t mindenre kell használni, mert nincs más. A GPU-t arra kell használni, amire jó, mert van mellette CPU is. De ezt már néhányszor leírtam."
    Te beszélsz félre, csak talán észre sem veszed: egy PC-ben a GPU és a CPU között egy relatave igencsak lassú busz van, amin nem tudsz néhány utasításonként adatot küldözgetni ide-oda, hogy egy kis számítgatás után a CPU is molyoljon rajta, stb.! Márpedig egy programban, ami nem csak csupa szorzás/osztás/stb., más műveletekre is szükség van. Egy SPE egymagában is szépen elboldogul ezekkel. Ezt jól megmutatta pl. a raytraceres összehasonlítás is. Na persze te nekiálltál kétségbevonni még a tényeket is.

"Az SPE-k általános feladatokban csak a teljesítményük töredékét tudják hasznosítani."
    Milyen teljesítményük? A SIMD teljesítményük? Hát még jó, mivel mást nem SIMD-ben csinálnak, hanem sclarisan, mint egy normál proci, utóbbihoz hasonló teljesítménnyel!!! Ezt nem sikerül felfognod már egy ideje.

"Nos, a relatíve nehezebb épp elég hátrány, ha egy adott projekttel időre el kell készülni."
    Legalább nem lesz túl sok gagyi portolás...

"Ezt ugyan ellensúlyozza a cell ereje, csak épp mire ki tudják használni annyira, nem biztos, hogy meglesz még az az előny."
    Akiknek annyi idő kell, azoknak a munkájára nem is vagyok kíváncsi.