BiroAndras#111
"Miért, szerinted nem butaság azt állítani, hogy pl. egy robbanás élethűvé tételéhez nem tud hozzájárulni a Cell, mert az közben max. pi-t fog számolgatni magában?"
Mint már mondtam, nem számolt robbanásról beszéltek, hanem effektekről, amikhez lényegében csak GPU kell, de abból sok. Nem tudom mit segít a megjelenítésben az, hogy a cell számolgat. Lehet, hogy élethűbb lesz, de a GPU dolgát nem könnyíti meg.
"Még murisabb ez a kijelentés a Cellel szimulált robbanásos demó fényében."
Megnéztem, grafikailag nem nagy szám. És ismétlem: a mondás a GPU gyengeségéről szólt. A fizikát meg szerintem egy kétmagos CPU simán elbírná (játék közben). A szétrepülő törmelék nem gond, csak a robbanáshoz kell egy picit több kakaó.
"Más meg már használja is azokat..."
Ezt most komoly szakmai érvnek szántad?
"Dehogynem, csak el sem olvasod."
Pontosan mit nem olvastam el?
"1. nem csak ilyen PC-orientált fejlesztők véleményét ismerem"
Én sem.
"2. csak azt ignorálom, ami nyilvánvaló hülyeség."
Kissé egyoldalúan döntöd el, hogy mi a "nyilvánvaló hülyeség".
"3. saját véleményem is van, tanulmányozva a Cellt."
Nekem is, de azt is tudom, hogy nagyon sok dolog csak a gyakorlatban derül ki, így figyaelek azok véleményére, amik már kipróbálták.
"A Celles doksik bárki számára hozzáférhetőek."
Van némi különbség a doksi, és a devkit között.
"Ó, tehát már ott is van? A múltkor még nem volt..."
X360-ról van szó, nem PS3-ról.
"És mitől félnek, hogy felrobbantod egy rossz utasítással, vagy mi?"
Attól, hogy valaki tönkreteszi, vagy ellopja (szerintem is túlzás, de nem én döntök). Munkaidőben azok használják, akik dolgoznak vele, utánna meg nincs aki vigyázzon rá. Viszont lehet venni testkit-et (még mindíg X360), ami egész baráti áron van, és nem sokkal tud kevesebbet.
"Nem csak ez hozhat közelebb a témához, hanem a doksik."
A doksik segíthetik az ismerkedést, de valódi tapasztalatot csak úgy szerezhetsz, ha a vasat nyúzod. Mivel vadiúj hardverről van szó, még nincs kialakult gyakorlat, amit papírról elsajátíthatsz.
Nem hiszem, hogy a doksik alapján ki tudod számolni, hogy egy adott (nem triviális) algoritmus milyen gyors lesz a valóságban.
"Nekem is van ám PS3 fejlesztő ismerősöm. Csakhogy ő nem mond semmit, olyan szigorú a Sonyval kötött NDA. Milyen érdekes..."
Érdekes, vajon mit titkolhatnak? Biztos nem azt, hogy hű de erős a cell, hiszen nem titok, hanem marketing.
Egyébként mások vagy nem ilyen szerződést írtak alá, vagy nem törik magukat a betartásával, mert elmondták a véleményüket.
"Márpedig pontosan azt írták, hogy a Genji megfelel az első normális PS3-as játék elvárható szintjének."
Az igen, de a többi nem. És az elvárható az induló játékhoz képest értendő, nem a konzol elméleti teljesítményéhez, vagy egy jobb PC-s játékhoz képest. Te meg nemrég még azt mondtad, hogy az első játékok is már elég jól ki fogják használni a cell-t. Az eddigiek alapján mégis inkább azoknak lesz igaza, akik szerint még legalább egy év kell ehhez, vagy akár több is.
"Ilyet én nem mondtam soha."
Kikeressem?
"Azt mondtam, hogy mivel a Celles fizikai motor adott, csak használni kell"
Akkor miért nem használják?
"Nem csak a Sony programozói lehetnek jó programozók."
Nem lehetsz ennyire értetlen. Nem azért jobbak a Sony játékai, mert jobban programoznak, hanem mert jóval hamarabb megkapták a vasat, meg minden dokumentációt. És valószínűleg több erőforrással is rendelkeznek, mint más fejlezstők, akik még nem akarják magukat teljesen elkötelezni.