• zzebi
    #36
    Ha az atlagosnal alacsonyabb szintu muveltseget nem is, a beszukultseget mindenkeppen ra lehet irni az amerikaiak szamlajara. Teny, hogy sokkal kevesbe erdekli oket, hogy mi tortenik az orszagukon kivul, mint masokat. Az egyeduli, ami talan kicsit szamit, az Irak es a tobbi orszag, ahol sok katonajuk van.
    Bar ez a torpe Magyarorszagbol nezve mindenkeppen furcsa, jobban megismerve az amerikai viszonyokat mar annyira nem meglepo.

    Azt kell latni, hogy az embereknek ebben a hatalmas orszagban mindenuk megvan. Akar palmafas tengerartot, akar hegyeket, akar sivatagot, akar oserdot, akar kanyont akarnak latni, csak nehany allamot kell utazniuk es maris ott vannak. A legtobbjuknek arra sincs lehetosege, hogy az osszes szepseget megnezze a sajat orszagaban, nemhogy kulfoldre utazgasson. Az USA-ban jo minoseguek a szolgaltatasok, nem kell utlevellel szenvedni, egy nyelvet beszelnek (tobbnyire), biztonsagban erzik magukat (ez amugy tevkepzet), online lehet mindent intezni az utazassal kapcsolatban, stb. Millio indoka van annak, hogy kb 80%-uknak nincs is utlevele. Meg is ertem.

    Ezzel szemben mi var rajuk kulfoldon? A legendas francia vagy angol "udvarias" kiszolgalas, nyelvi problemak, stb... Csak a kalandvagyok utaznak kulfoldre. :-)