#77"Régebben ugye azt lehetett mondani, hogy azokat az ágazatokat nevezhetjük tudománynak, amiknek az alapjait egyetemeken tanítják."
Fizika: alapjait az általános iskolában tanulod (vagyis ott kellene ha nem csökkentenék a fizika óraszámát).
Kémia: alapjait az általános iskolában tanulod.
A magyar nyelv tudomány szava három bár egymással kapcsolatban álló, mégis jól elkülönült fogalmat, jelentéstartalmat hordoz.
Tudománynak nevezzük:
1. a világegyetem és saját magunk megismerésének egyik legfontosabb útját, a tudományos kutatást mint folyamatot, cselekvést, és társadalmi tevékenységet,
2. másrészt az e tevékenységet végző emberek csoportját, a nemzetközi tudományos közösséget,
3. harmadrészt (és leginkább) a tudományos közösség által végzett tudományos kutatási tevékenység kollektív produktumát a tudományos ismeretek szigorú elvek szerint ellenőrzött, meghatározott szabályok szerint publikált, és a tudományos közösség által kanonizált együttesét.
Forrás: Wikipédia
Hogy egyetemen/egyetemi szinten oktatják az általad felsorolt dolgokat az más (oktatáspolitikai) kérdés - nem a tudományosság mérőfoka.
"meg fog nyílni a Magyar Malterkeverő Egyetem, a Lákátos Gázsi Kubikus Egyetem, a Suszterképző Egyetem, a Lópatkoló Egyetem"
Ezek szakmákhoz köthető dolgok, úgyhogy ezek képzését nem fogják egyetemek/főiskolák végezni.
"és majd a Füves Cigi Egyetem, Lődd Be Magad Egyetem, stb..."
Ezek ellen meg ott a jogtudomány, az etika, kezelésüket az orvostudomány meg a pszichológia végzi (amelynek költségeit - hála a politikának - mi fizetjük).