Bár én kissé megszívtam ezzel a Socket939-el, mert valamikor márciusban beruháztam egy ASUS AV8-E-re, meg egy 3000+-ra oszt most fele annyiért utánamdobják ugyanazt az A64 3000+-os prockót.
Most ha gépet akarnék fejleszteni, dobhatnám ki a másfol giga DDRramom, mert hát ugye az újabbakba már DDR2 köll, ezért is vettem annó 939-t, mert ebbe még be tudtam gyömöckölni a régi ramjaimat.
Bár ilyen értelemben az ember sose vegyen semmi hardvert, mert "úgy is megszívom mert fél év mulva sokkal olcsóbb" de ez fél év alatti áresés azért elég meredek volt.
Talán a megoldás nekem egy jó 939-es X2 lenne, de azt már nem nagyon lehet kapni.
No de nem akarom szétoffolni a témát:
Az intel tényleg nagyot dobott ezzel az új architektúrával, de nem is tehetett mást, mert az a prescott igencsak ramatyra sikerült főleg fogyasztásilag, meghát az AMD gyakorlatilag szerverfronton a nulláról jött fel 2 év alatt asszem 15%-os piaci részesedés környékére (ha tévedek javítsatok ki, lehet, hogy 20% volt).
Szóval az INTEL nem csipkedné magát ennyire, ha az AMD nem tett volna le egy olyan sikeres prockót az asztalra, mint az OPTEON, és úgy álltalában a K8 architektúrára épülő procik.