• tgunda
    #57
    Néhány napja a tévémûsorban, a médiától megszokott módon, csak a pénz és a szex volt kiemelve. Pedig sokkal több mindenrõl van szó. Az SL-ben láttam már:
    - nem is egy képzõmûvészeti kiállítást,
    - nyelvtanfolyamot,
    - novellapályázatot,
    - sok építészeti versenyt, például a középkori Londont nagyon szépen felépítették (sajnos már nincs meg),
    - interaktív kalandjáték szigetet, nem is egyet.

    plusz hasonló aktív dolgokat. Tehát azért több van benne, mint "unatkozó amerikai tinik világa", persze ilyen is van bõven. És talán mégegyszer hangsúlyozni kell, az SL-ben egy új terület üresen érkezik... amit odabent látni lehet, azt a résztvevõk építik, nem pedig készen van, mint egy szokásos számítógépes játékban - tehát integrálva van benne egy 3D modellezõ egység is. No nem olyan komplikált, mint a 3D Studió vagy Archicad, de azért nem árt elõtte elolvasni a használati utasítást. Úgyhogy végeredményben sokkal több emberi aktivitást, kreativitást kíván, mint a Guild Wars vagy hasonlók.

    Ami meg a pénzkeresést illeti. Ehhez ott is dolgozni kell, vagy jó ötletek kellenek. Mivel az SL interaktív kezelése, az építkezés stb. elég sok gyakorlatot igényel, van odabent sok tanító, tutor, akik ezt már virtuális fizetésért csinálják. A virtuális pénz persze kihozható valódi formában is. Egy angol SL-beli ismerõsöm 15 éves fia is ilyen tanító volt, és három hónap alatt megkereste élete elsõ számítógépének az árát.