Na álljunk már meg egy pillanatra...
Kicsit utánanéztem annak, amit írtatok. (Csak a Wikin)
Vieri:
Ez alapján Piri Reis 1513-ban készítette a térképét, ami azért egy hajszálnyit odébb van a gyűjtögető-vadászó életmódot folytató ember korától. Ráadásul úgy néz ki, hogy Piri bá kissé eltévedt, és Dél-Amerikát sikerült feltérképeznie. (Gyanús hasonlóság a dél-amerikai tengeröblökkel, "a tavasz korán érkezik", stb.)
Egyébként, mégis, honnan pékből gondoljátok, hogy a jégmentes Antarktisz fel lett térképezve az őskorban, és hogy ez a térkép fenn is maradt? Forrást kérek szépen! (Ha nem maradt fenn ilyen térkép, akkor mi bizonyítja, hogy létezett egyáltalán ilyen?)
Egyébként jégmentes... Hogyan gondoljátok, amikor a Föld még úgy globálzusammen olyan meleg volt, hogy a sarkokon sem volt jég, akkor bármiféle élet lett volna egyáltalán, nemhogy ember... Ehhez tényleg nem kell más, mint józan paraszti ész. A sarkokat az év felében nem süti a nap, mégis hogy a fenébe gondoljátok, hogy az ott elolvad magától?
Jégsapkavándorlás: Valóban, az vándorol. Most épp felmelegedő szakaszban vagyunk, alig 10ezer éve volt jégkorszak, most épp olvadnak a jégsapkák, meg globális felmelegedés van(aminek véleményem szerint az égvilágon semmi köze nincs az emberi tevékenységhez, a "túl fontosnak képzeljük magunkat" tipikus esete) majd 20-30ezer év múlva megint lesz egy. Előtte majd megint nőni fognak a jégsapkák. De ez azt nem jelenti, hogy a sarkkörök valaha, bármikor is jégmentesek voltak, vagy lesznek. Ok, míg a Föld felszíne ősleves jellegű volt, akkor még biztosan túl meleg volt az óceán a jégsapkaképződéshez, de ugye azt nem gondoljátok, hogy akkor létezett bármi földi, ami térképezni tudott? Mésrészt akkor még az Antarktiszi kőzetlemez sem épp arra volt...
Ez a "taconic orogeny" meg ha jól látom Észak-Amerika hegységképződéséről szól, 550 _millió_ évvel ezelőtt. Valahogy rohadtul nem értem, hogy ennek mi köze az emberhez, térképezéshez, Antarktiszhoz.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ti nem néztek rendesen utána a dolgoknak, aztán osztjátok a világba...