• kvp
    #8
    "Ezzel nem megtanítanak horgászni, csak kapsz egy horgászbotot, ráadásul a sivatagban. Nem mondom, az is jobb, mint a semmi, de lennének égetőbb problémák, ha már erről van szó."

    Lassuk csak... Magyaroszagon mire lehetne hasznalni. 150 dollarert (30 ezer ft) kap egy elso osztalyos egy ilyen gepet. Ezek utan se tankonyveket, se fuzeteket nem kell venni, mivel a gep mindket celra jol hasznalhato. Sulyra sem olyan sok mint egy atlagos hatizsaknyi konyv. Ha a 8 ev iskola alatt nem megy tonkre, akkor egy masik (mondjuk szegenyebb) gyereknek meg odaadhato, ugyanis nem tud elavulni a rajta levo anyag (mivel firssitheto).

    Mindezeken kivul ilyen strapabiro gepet sehol nem lehet ennyiert kapni. (siman megkapna a katonai besorolast a mechanikus terhelhetosege miatt) Igy mar egy ovodasnak is oda lehet adni, nem fogja azonnal szettorni ha bekapcsolva leejti parszor.

    Szemely szerint en egy billentyuzet nelkuli, csak konyvkent/irotablakent hasznalhato erintokepernyos gepet tudnek elkepzelni, de a tervezok ugy gondoltak hogy egy billentyuzet is jol johet. (a gep elmeletileg kihajthato irotablanak)

    A wifi jol jon a kommunikaciohoz, a kameraval pedig tokeletes videotelefont kapunk, tehat aktiv mesh network eseten a gyereknel mindig van egy ingyenes telefon. (ha egy gyerek ezen no fel, akkor a nagytokesek soha nem fognak neki eladni egy sima gsm telefont ahol fizetni kell meg a beszelgetesert is) Ennek a laptopnak az az egyik celja, hogy megtorje azt a tevhitet, hogy az informacioert, a szellemi tulajdonert es az ahhoz torteno hozzaferesert penzt kell fizetni. (nincs drm, decentralizalt halozatot hasznal, szabad es korlatozhatatlan a kommunikacioja)