• Morden23
    "Ezek alapján cáfolnom kell, hogy az MMO függőséget okoz!!
    Az internet és a számítógép okoz függőséget, és ellen ma már nem lehet semmit tenni."

Szerintem nem kell cáfolnod. Csak éppen a te gyerekeid ezek szerint eszesebbek, vagy netalán te neveled őket jól/normálisan. Én ismerek olyan srácot, aki nem ért nullát sem a számítógéphez, nem gépel sem gyorsan, sem lassan, és csak és kizárólag a WoW miatt kapcsolja be a gépet. Biztosra tudom, hogy sehová nem megy el, senkivel nem találkozik (minden évben felvételizik valami smafu főiskoolára/egyetemre, de egyiket sem kezdi el).

"A grundon labdát kergetők közül nagyon kevés lesz gazdag, sikeres, híres ember, az utolsók egyikét épp a napogban temettük.
    Ez van. Ma ilyen a világ, én is próbálom őket visszatartani, időnkét a fiamat legózásra ítélni a lányomat meg üvegfestésre bíztatni, de megértem őket, ha gépezni is akarnak."

Ezzel nincsen is probléma (én nem nevelek gyereket, ergo nem is szeretnék semmit mondani erre), de nem hiszem, hogy a két dolog egymást kizárná.

"Ez a mai világ, ebből kimaradni nem lehet, mert aki kimarad, az lemarad."

Ez tény, és ebben nem tudok eléggé egyetérteni. Viszont az is tény, hogy (ha már most az MMORPG-k a téma) az egész napos játék az égvilágon semmire nem tanít meg. A "számítógépezés" igen, de ha csak játszol egy MMO-val, attól tuti nem teszel semmilyen előnyre szert a "mai világban". Legalábbis nem emlékszem, hogy lettem volna olyan interjún, ahol pl. LOL-nyelvből kellett volna szuperálni.

Amúgy ennyi, semmi több.
    Senki nem mondja szerintem, hogy minden játékos játékfüggő, mint ahogyan lehet néha rulettezni menni/pókerezni a haverjaiddal, lehet néha iszogatni (akár berúgni is), de ettől még nem leszel szerencsejátékfüggő/alkoholista. De tény, hogy vannak, akik azok lesznek.