• GulaSoft
    Én játszom MMO-val. Everquest II.
    Előtte Eq1-eztem.
    Lassan 5 éve nyomom ezzel a két gaméval.
    Függőséget okoz? Hát én pl. Tegnap este lefeküdtem este 8 kor és nem voltak rémálmaim, hogy kihagytam egy napot.
    Előző héten otthon voltam, a beteg kislányommal, és jó egy órát játszottam a héten napközben mikor aludt.
    Este mikor a többiek alszanak, akkor játszom vele, de nem állandóan.
    2 nap elment a suse linux és au uhu kipróbálagtásával, egy nap tv nézés volt, egy nap kivetítőn megnéztük a jégkorszak 2-őt, és volt két olyan éjszaka, amikor toltam 4 órát. Ha azt a 4 órát kihagytam volna, akkor sem remegett volna kezem, lábam, csak éppen nem volt semmi dolgom.
    A fiam 10 éves, és ő is szokott játszani. Az új kieg óta gyakrabban, de előtte warcaft 3-at játszott és hónapokig a eq felé sem tolta az arcát.
    A nagyobbik lányom 13 éves, és egész nap chatel a barátnőivel.
    Ezek alapján cáfolnom kell, hogy az MMO függőséget okoz!!
    Az internet és a számítógép okoz függőséget, és ellen ma már nem lehet semmit tenni.
    Mind a két cserek gyorsabban gépel, mint ahogy kézzel ír, és még 2-3 év, és vakon fognak gépelni, ami az elhelyzkedésnél lassan elengedhetetlen követelmény.
    Igen, jobb lenne ha mozognának, egész nap bicajoznának, de ez a mai világ nem azokról szól akik a bőrt kergetik a grundon, meg a haverokkal lógnak, hanem azokról akik tanulnak, a gépet aktívan használják, és így egyetemre jutnak, és a jó állásokat megcsípik.
    A grundon labdát kergetők közül nagyon kevés lesz gazdag, sikeres, híres ember, az utolsók egyikét épp a napogban temettük.
    Ez van. Ma ilyen a világ, én is próbálom őket visszatartani, időnkét a fiamat legózásra ítélni a lányomat meg üvegfestésre bíztatni, de megértem őket, ha gépezni is akarnak.
    Ez a mai világ, ebből kimaradni nem lehet, mert aki kimarad, az lemarad.